ΚΟΣΜΟΣ

Δίπλα στους πληγέντες του τυφώνα Χέλεν η Ντόλι Πάρτον - Έκανε δωρεά δύο εκατ. δολάρια

Η ηθοποιός και τραγουδίστρια της κάντρι Dolly Parton 

(AP Photo/Timothy D. Easley)

Την έμπρακτη υποστήριξη της στους πληγέντες πολίτες από τον τυφώνα Χέλεν που προκάλεσε δεκάδες θανάτους και βιβλικές καταστροφές, δείχνει η γνωστή τραγουδίστρια Ντόλι Πάρτον. 

Η θρυλική τραγουδίστρια της κάντρι Ντόλι Πάρτον μαζί με το Dollywood κάνουν δωρεά 2 εκατομμυρίων δολαρίων στους πληγέντες συμβάλλοντας στις προσπάθειες αντιμετώπισης των καταστροφικών συνεπειών του τυφώνα Χέλεν στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ.

Η δωρεά της θρυλικής τραγουδίστιας της κάντρι σε συνεργασία με την αλυσίδα πολυκαταστημάτων Walmart σε διάφορες ανθρωπιστικές οργανώσεις ανέρχεται σε πάνω από 5 εκατομμύρια δολάρια.

Η Ντόλι Πάρτον θα προσφέρει οικονομική βοήθεια ενός εκατομμυρίου δολαρίων, ενώ τα επιχειρηματικά της εγχειρήματα, συμπεριλαμβανομένων των Dollywood Parks & Resorts, Dolly Parton’s Stampede και Pirates Voyage Dinner & Show, καθώς και Dollywood Foundation προχωρούν σε δωρεά επίσης ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Τα χρήματα θα διατεθούν στο Ίδρυμα Mountain Ways, μη κερδοσκοπικό οργανισμό με αποστολή την παροχή άμεσης βοήθειας στα θύματα των πλημμυρών από τον Χέλεν.

Εν τω μεταξύ, η Walmart, η οποία προηγουμένως είχε διαθέσει 6 εκατομμύρια δολάρια σε προσπάθειες ανακούφισης των πληγέντων από τον τυφώνα, ανακοίνωσε ότι θα συνεισφέρει επιπλέον 4 εκατομμύρια δολάρια.

Η τραγουδίστρια της κάντρι ανακοίνωσε τη δωρεά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Walmart στο Νιούπορτ την περασμένη εβδομάδα.

Η τραγουδίστρια μεγάλωσε στην κοντινή πόλη, Πίτμαν Σέντερ του Τενεσί και μίλησε για το συναισθηματικό δεσμό με την περιοχή.

«Είμαι απόλυτα μαζί σας γιατί είμαι μέρος σας» είπε ο Πάρτον. «Είναι ξεχωριστοί άνθρωποι εδώ, είναι οι δικοί μου άνθρωποι. Νιώθω ότι όλοι οι άνθρωποι είναι δικοί μου άνθρωποι, αλλά όλοι εδώ μεγάλωσαν στα βουνά όπως και εγώ, οπότε φυσικά έχω στενή σχέση μαζί τους» τόνισε η τραγουδίστρια.

«Δεν αντέχω να βλέπω κάποιον να πληγώνεται, γι’ αυτό ήθελα να κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω μετά από αυτές τις τρομερές πλημμύρες. Ελπίζω να γίνουμε όλοι το φως στον κόσμο για τους φίλους μας, τους γείτονές μας -ακόμη και αγνώστους- κατά τη διάρκεια αυτής της σκοτεινής περιόδου που βιώνουν».

«Ένα από τα πράγματα που αγαπάμε περισσότερο στη Ντόλι ως συνεργάτδα είναι η απίστευτη καρδιά της και η φροντίδα για την κοινότητά της» πρόσθεσε ο Τζον Φέρνερ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Walmart U.S.

Πέρα από την οικονομική βοήθεια, το θεματικό πάρκο αφιερωμένο στη Ντόλι Πάρτον, Dollywood έχει δωρίσει ένα ημιφορτηγό με εμφιαλωμένα νερά, 60.000 επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες, 30.000 προστατευτικά ενδύματα μιας χρήσης και 2,5 εκατομμύρια μάσκες στους πληγέντες στο Ανατολικό Τενεσί. Το θεματικό πάρκο έχει γίνει επίσης χώρος συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης