ΚΟΣΜΟΣ

«Επιτακτική ανάγκη για τις ΗΠΑ να στηρίξουν το Ισραήλ στην άμυνά του», δήλωσε η Κάμαλα Χάρις

«Επιτακτική ανάγκη για τις ΗΠΑ να στηρίξουν το Ισραήλ στην άμυνά του», δήλωσε η Κάμαλα Χάρις

Η Κάμαλα Χάρις

(AP Photo/Jacquelyn Martin)

«Είναι επιτακτική ανάγκη για τις ΗΠΑ να στηρίξουν το Ισραήλ στην άμυνά του», φέρεται να δήλωσε η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις και υποψήφια με τους Δημοκρατικούς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή 60 Minutes, η οποία πρόκειται να προβληθεί μαγνητοσκοπημένη αύριο Δευτέρα.

Την σχετική πληροφορία για την τοποθέτηση της Αμερικανίδας αντιπροέδρου δημοσίευσε ο ισραηλινός ιστότοπος Harretz με τη δήλωση να μην επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής από το ίδιο το αμερικανικό δίκτυο CBS.

Για δεκαετίες, η εκπομπή 60 Minutes παρουσίαζε υποψήφιους τόσο από το Ρεπουμπλικανικό όσο και από το Δημοκρατικό Κόμμα, αλλά φέτος, ο πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε, παρότι αρχικά είχε δηλώσει ότι θα συμμετείχε στην εκπομπή που είναι αφιερωμένη στις εκλογές τις 5ης Νοεμβρίου.

Ο πόλεμος στο Ισραήλ ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο στις 7 Οκτωβρίου, μετά από την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς και όπως ήταν αναμενόμενο αποτέλεσε ένα από τα θέματα που έθεσε ο δημοσιογράφος Μπιλ Γουίτακερ στην Χάρις.

Όπως αναφέρει στον ιστότοπό του το αμερικανικό κανάλι, η Χάρις θα μιλήσει για την οικονομία, τη μετανάστευση, το έργο της ως αντιπρόεδρος, καθώς και για τις διαφορές της με τον Τραμπ. Ο υποψήφιος Αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών, κυβερνήτης Τιμ Γουόλτς, θα εμφανιστεί επίσης στην εκπομπή που αναμένεται να έχει μεγάλη τηλεθέαση.