ΚΟΣΜΟΣ

New York Times: Συνεχίζεται το «θρίλερ» με την εξαφάνιση του Σινουάρ- Πιστεύεται πως είναι ζωντανός

Ο νέος ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ

ΑΠΕ - ΜΠΕ / EPA/MOHAMMED SABER

Πληροφορίες ότι ο νέος ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ είναι ζωντανός και εξακολουθεί να λαμβάνει κρίσιμες αποφάσεις για τη Χαμάς μεταδίδουν οι New York Times.

Τις αναφορές αυτές έδωσαν ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς ορισμένων Ισραηλινών αξιωματούχων που αμφισβητούν το ενδεχόμενο αν ο Σινουάρ είναι ζωντανός, επειδή έχει εξαφανιστεί εδώ και μήνες.

Διευκρινίζουν όμως ότι «δεν υπάρχουν οριστικά στοιχεία».

Η στάση του στις διαπραγματεύσεις «κλειδί» για το μυστήριο

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι σχολίασαν στους Times, όπως αναδημοσίευσε η Haaretz ότι μέχρι πρόσφατα, ο Σινουάρ συμμετείχε σε διαπραγματεύσεις επειδή φοβόταν για τη ζωή του και ισχυρίζονται πως πλέον δεν έχει πρόθεση να καταλήξει σε συμφωνία με το Ισραήλ, εάν δεν γίνουν δεκτοί οι όροι του.

«Η Χαμάς δεν έχει δείξει καμία επιθυμία να συμμετάσχει σε συνομιλίες τις τελευταίες εβδομάδες», δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι. «Υποψιάζονται ότι ο κ. Σινουάρ έχει αρχίσει να υποχωρεί καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις τον καταδιώκουν».

Σύμφωνα με τους Times, πρόσφατα ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ σχολίασε «όταν μπήκαμε στις σήραγγες κάτω από τη Ράφα, όπου δολοφονήθηκαν οι έξι Ισραηλινοί όμηροι, βρήκαμε σημάδια της παρουσίας του Σινουάρ στο Τελ Σουλτάν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης