ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ προς Τελ Αβίβ: «Χτυπήστε τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν»

O Ντόναλντ Τραμπ στην προεκλογική του ομιλία στη Βόρεια Καρολίνα

AP Photo/Evan Vucci

Σε πλήρη αντιδιαστολή με τις δηλώσεις Μπάιντεν που συμβουλέυει το Ισραήλ να «εξετάσει άλλες εναλλακτικές και να απέχει από επιθέσεις σε ιρανικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις» ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι το Ισραήλ «πρέπει να πλήξει πρώτα απ' όλα τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν ως απάντηση στις πρόσφατες πυραυλικές επιθέσεις».

Μιλώντας σε προεκλογική εκδήλωση στη Βόρεια Καρολίνα ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο, αναφέρθηκε σε ερώτηση που τέθηκε στον πρόεδρο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν αυτή την εβδομάδα σχετικά με το ενδεχόμενο το Ισραήλ να στοχεύσει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν:

«Τον ρώτησαν, τι πιστεύεις για το Ιράν, θα χτυπούσες το Ιράν; Και απάντησε: «Αρκεί να μην πλήξουν τα πυρηνικά… η απάντηση θα έπρεπε να ήταν, να χτυπήσει πρώτα τα πυρηνικά και να ανησυχήσει για τα υπόλοιπα αργότερα», πρόσθεσε ο Τραμπ. «Θέλω να πω, είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που έχουμε, τα πυρηνικά όπλα», τόνισε και σημείωσε: «Αν πρόκειται να το κάνουν, θα το κάνουν. Αλλά θα μάθουμε ποια κι αν είναι τα σχέδιά τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης