ΚΟΣΜΟΣ

Στον Λίβανο έφτασε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί

(AP Photo/Frank Franklin II)

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί έφτασε στον Λίβανο, σύμφωνα με το επίσημο Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου.

«Αυτή τη στιγμή, ένα ιρανικό αεροπλάνο έφτασε στο διεθνές αεροδρόμιο Rafic Hariri, στο οποίο μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών Δρ. Αμπάς Αραγτσί», ανέφερε το NNA την Παρασκευή.

Ο Αραγτσί πρόκειται να συναντηθεί με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι και τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Ναμπίχ Μπέρι, στενό σύμμαχο της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με το πρόγραμμά του.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη στον Λίβανο υψηλόβαθμου Ιρανού αξιωματούχου μετά τη δολοφονία στις 27 Σεπτεμβρίου του επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα σε ισραηλινό πλήγμα.

Η επίσκεψη έρχεται σε μια περίοδο κλιμακούμενης περιφερειακής έντασης, με το Ισραήλ να εξαπολύει συνεχείς επιθέσεις στον Λίβανο την περασμένη εβδομάδα και ένα πρόσφατο ιρανικό πυραυλικό χτύπημα σε στρατιωτικούς στόχους στο Ισραήλ.

Διαρκές ισραηλινό σφυροκόπημα στο Λίβανο

Εν τω μεταξύ, η Μέση Ανατολή προετοιμάζεται για την απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους του Ιράν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Το Ισραήλ συνεχίζει τους σφοδρούς εναέριους βομβαρδισμούς και τη χερσαία εισβολή στον Λίβανο. Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε στο CNNi ότι τα ισραηλινά πλήγματα στη Βηρυτό κατά τη διάρκεια της νύχτας είχαν στόχο τον Χασέμ Σαφιεντίν, δυνητικό διάδοχο του εκλιπόντος αρχηγού της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, ωστόσο δεν είναι σαφές αν σκοτώθηκε.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε την Πέμπτη ότι έπληξε το αρχηγείο πληροφοριών της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό. Πηγή κοντά στη Χεζμπολάχ είπε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι το Ισραήλ πραγματοποίησε 11 διαδοχικά πλήγματα στο προπύργιο της οργάνωσης στη νότια Βηρυτό, το προάστιο Dahiyeh, αργά την Πέμπτη, σε μία από τις πιο βίαιες επιδρομές από τότε που το Ισραήλ ενέτεινε την εκστρατεία βομβαρδισμού του την περασμένη εβδομάδα.

Ένας ειδικός στον αεροπορικό πόλεμο δήλωσε στο CNNi ότι η εναέρια εκστρατεία του Ισραήλ στον Λίβανο διεξάγεται σε ένταση συγκρίσιμη μόνο με τις πρώτες εβδομάδες του βομβαρδισμού του στη Γάζα πέρυσι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης