ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: θα απελάσω τους μετανάστες από την πρώτη μέρα

Τραμπ: θα απελάσω τους μετανάστες από την πρώτη μέρα
REUTERS/Carlo Allegri

Νέα ρητορική μίσους ανέπτυξε χθες ο Ντόναλντ Τράμπ κατά των μεταναστών υποσχόμενος εκατοντάδες χιλιάδες απελάσεις «κακοποιών» - όπως χαρακτήρισε τους μετανάστες – χωρίς άδεια παραμονής στις ΗΠΑ από την πρώτη ημέρα της Προεδρίας του.

«Την πρώτη ημέρα, θα αρχίσω αμέσως τις απελάσεις των λαθρομεταναστών κακοποιών από αυτή τη χώρα, κυρίως των εκατοντάδων χιλιάδων που απελευθερώθηκαν επί των ημερών της κυβέρνησης Ομπάμα-Κλίντον», δήλωσε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τον Λευκό Οίκο σε μια συγκέντρωση στο Ντε Μόιν, στην Άιοβα, που οργάνωσε η γερουσιάστρια Τζόνι Ερνστ.

Ο ίδιος επανέλαβε τα όσα είχε πει περί οικοδόμησης τείχους στα σύνορα με το Μεξικό αλλά και ηλεκτρονικών ελέγχων για τον εντοπισμό παράτυπων μεταναστών.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών τόνισε επίσης πως θα εμποδίσει τη χορήγηση επιδομάτων, αλλά και την απόκτηση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, ενώ πρόσθεσε πως μόλις λήγει η βίζα κάποιου θα απελαύνεται από τις ΗΠΑ.

«Αν δεν ελέγχουμε τις ημερομηνίες λήξης των θεωρήσεων εισόδου, τα σύνορά μας θα μένουν ανοιχτά – είναι τόσο απλό», είπε και πρόσθεσε: «Η ψήφος υπέρ του Τραμπ είναι μια ψήφος υπέρ του κράτους του νόμου, η ψήφος υπέρ της Κλίντον είναι μια ψήφος υπέρ των ανοιχτών συνόρων».