ΚΟΣΜΟΣ

Αυτός είναι ο λόγος που ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δηλώνει οπαδός της Άστον Βίλα

Αυτός είναι ο λόγος που ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δηλώνει οπαδός της Άστον Βίλα

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ σε παλαιότερο αγώνα της αγαπημένης του ομάδας (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Paul Harding/PA via AP

Μεγάλη ήταν η χαρά που πήρε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ καθώς, την Τετάρτη (2/10) η ομάδα που υποστηρίζει σε επίπεδο συλλόγων η Άστον Βίλα νίκησε την Μπάγερν Μονάχου στον πρώτο εντός έδρας αγώνα του συλλόγου για το Champions League μετά από 41 χρόνια.

Το γκολ του Τζον Ντουράν στις καθυστερήσεις έστειλε το κοινό του Βίλα Παρκ στον έβδομο ουρανό, σε μια επανάληψη της νίκης της Βίλα στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου του 1982 απέναντι στην Μπάγερν.

Οι πανηγυρισμοί του είχαν ένα τίμημα. «Έχασα τη φωνή μου. Δεν μπορώ να το πιστέψω. 42 χρόνια», δήλωσε μετά τον αγώνα.

Πότε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ άρχισε να υποστηρίζει την Άστον Βίλα;

Ο πρίγκιπας άρχισε να υποστηρίζει τη Βίλα κατά τη διάρκεια των σχολικών του χρόνων επειδή δεν ήθελε να πάει με τη μάζα.

«Πριν από πολύ καιρό στο σχολείο ασχολήθηκα πολύ με το ποδόσφαιρο. Έψαχνα γύρω μου για συλλόγους. Όλοι οι φίλοι μου στο σχολείο ήταν είτε οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είτε της Τσέλσι και δεν ήθελα να ακολουθήσω τις ομάδες της πιάτσας», δήλωσε στο BBC το 2015.

«Ήθελα να έχω μια ομάδα που να είναι πιο μεσαία και να μου προσφέρει περισσότερες συναισθηματικές στιγμές», πρόσθεσε.

Ο Ουίλιαμ γεννήθηκε 26 ημέρες μετά τη νίκη της Βίλα στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου στις 26 Μαΐου 1982.

Η χαρά του να ακολουθεί τη συγκεκριμένη ομάδα

Έχει μιλήσει στο παρελθόν για τη χαρά που παίρνει ακολουθώντας έναν σύλλογο με τα σκαμπανεβάσματα που έχει βιώσει η Βίλα.

«Η Άστον Βίλα είχε πάντα μια σπουδαία ιστορία. Έχω φίλους που υποστηρίζουν την Άστον Βίλα και ένα από τα πρώτα παιχνίδια του FA Cup που πήγα ήταν το Μπόλτον - Άστον Βίλα το 2000. Δυστυχώς, η Βίλα έχασε από την Τσέλσι (στον τελικό)», πρόσθεσε.

Η αγάπη για το ποδόσφαιρο έχει περάσει και στον πρίγκιπα Τζορτζ

Ο Ουίλιαμ μοιράζεται την αγάπη για την ομάδα και το ποδόσφαιρο με τον πρωτότοκο γιο του Τζορτζ.

Οι δύο τους παρακολούθησαν τον τελικό του Euro 2024 τον Ιούνιο, τον οποίο η Αγγλία έχασε με 2-1 από την Ισπανία στη Γερμανία.

Ο Τζορτζ έχει συνοδεύσει τον πατέρα του σε αγώνες της Άστον Βίλα, συμπεριλαμβανομένης της περσινής νίκης στο Europa Conference League εναντίον της Λιλ στο Villa Park και της εξόδου στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό.