ΚΟΣΜΟΣ

Νέα αναστολή πτήσεων της British Airways προς το Τελ Αβίβ μέχρι τέλος Οκτωβρίου

Νέα αναστολή πτήσεων της British Airways προς το Τελ Αβίβ μέχρι τέλος Οκτωβρίου

Αεροσκάφη της British Airways 

AP Photo/Frank Augstein

Η αεροπορική εταιρία British Airways ανακοίνωσε σήμερα ότι παρατείνει έως και την 26η Οκτωβρίου την αναστολή των συνδέσεών της με το Τελ-Αβίβ, οι οποίες έχουν διακοπεί από τις 24 Σεπτεμβρίου, επικαλούμενη την κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή.

«Παρακολουθούμε σε μόνιμη βάση την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και λάβαμε την επιχειρησιακή απόφαση να ακυρώσουμε τις πτήσεις μας προς το Τελ-Αβίβ έως και το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024. Η ασφάλεια είναι πάντα η απόλυτη προτεραιότητά μας», δήλωσε η εταιρία σε ανακοίνωση που στάλθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Εξάλλου η ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM παρέτεινε την αναστολή των πτήσεών της προς το Ισραήλ έως το τέλος του έτους, επικαλούμενη την επιδείνωση της κατάστασης στην περιοχή.

«Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση στην περιοχή, αποφασίσαμε να παρατείνουμε την αναστολή των πτήσεων προς το Τελ Αβίβ έως το τέλος του έτους», δήλωσε η Ελβίρα φαν ντερ Φις, η εκπρόσωπος τύπου της KLM.

Αντίστοιχα και η γαλλική Air France, η βρετανική Wizz Air αλλά και ο αερομεταφορέας της Ιορδανίας Royal Jordanian έχουν «αναστέλλει προσωρινά» τις πτήσεις από και προς το Ισραήλ λόγω της κλιμάκωσης της κατάστασης στην περιοχή, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζουν με ακρίβεια το χρονικό πλαίσιο της αναστολής αυτής.

Η γερμανική Lufthansa έχει ανακοινώσει ότι θα παρατείνει την αναστολή των πτήσεων έως τις 26 Οκτωβρίου για τη Βηρυτό, λόγω των εντάσεων που επικρατούν στην περιοχή.

Γενικά οι διεθνείς αερομεταφορείς έχουν επανειλημμένα αναπροσαρμόσει το πρόγραμμα πτήσεων τους τους τελευταίους μήνες λόγω της επιδεινούμενης έντασης στην Μέση Ανατολή.