ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: Πάνω από 100 αγνοούμενοι μετά από ανατροπή υπερφορτωμένου σκάφους σε ποτάμι

Βάρκα στη Νιγηρία (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

AP Photo/Dan Ikpoyi

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, αγνοούνται μετά την ανατροπή υπερφορτωμένου σκάφους που τους μετέφερε από νυχτερινό ισλαμικό φεστιβάλ στη βορειοδυτική Νιγηρία, ανακοίνωσαν οι αρχές την Τετάρτη (2/10). 

Το σκάφος, η χωρητικότητα του οποίου ήταν 100 επιβάτες, είχε περίπου 300 επιβαίνοντες στο ταξίδι του κατά μήκος του ποταμού Νίγηρα όταν ανατράπηκε στην περιοχή Μόκουα της πολιτείας Νίγηρα το βράδυ της Δευτέρας (30/9), σύμφωνα με την Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών της πολιτείας Νίγηρα.

«Το σκάφος δεν έπρεπε να μεταφέρει περισσότερα από 100 άτομα, αλλά υπήρχαν σχεδόν 300 άνθρωποι σε αυτό. Και αυτό ήταν που είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει η βάρκα», δήλωσε ο Σαλίχου Γκάρμπα, διευθυντής της υπηρεσίας αρωγής και αποκατάστασης στις κρατικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Τέτοιες καταστροφές με βάρκες είναι συχνές στη Νιγηρία, ιδίως σε απομακρυσμένες κοινότητες όπου η έλλειψη καλών δρόμων αφήνει πολλούς χωρίς εναλλακτικές διαδρομές. Πρόκειται για την τέταρτη τραγωδία με περισσότερους από 100 επιβάτες στη βόρεια Νιγηρία από τα μέσα του 2023, πολλοί από τους οποίους δεν έχουν καταγραφεί ποτέ.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι 11 πτώματα, εννέα άνδρες και δύο γυναίκες, έχουν ανασυρθεί από το ποτάμι μέχρι στιγμής.

Τουλάχιστον 150 άνθρωποι είχαν διασωθεί μέχρι το πρωί της Τετάρτης εν μέσω μιας μεγάλης επιχείρησης έρευνας που υποστηρίζεται από τοπικούς δύτες και εθελοντές, σύμφωνα με τον Αμπντουλαχί Μπαμπά-Αράχ, επικεφαλής των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της πολιτείας του Νίγηρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης