ΚΟΣΜΟΣ

Αντίθετος με ισραηλινή επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν ο Μπάιντεν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν

AP Photo/Evan Vucci, Pool

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δηλώνει ότι δεν υποστηρίζει μια ισραηλινή επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

«Η απάντηση είναι όχι», δήλωσε ο Μπάιντεν όταν ρωτήθηκε σχετικά με την προοπτική να εξαπολύσει το Ισραήλ ένα χτύπημα αντιποίνων σε τοποθεσίες που σχετίζονται με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν σύμφωνα με το CNNi.

Μάλιστα δήλωσε ότι πιθανότατα θα μιλήσει με τον Ισραηλινό ομόλογό του, τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, «σχετικά σύντομα», μετά την πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.

«Πιθανότατα θα μιλήσω μαζί του σχετικά σύντομα», δήλωσε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους στην κοινή βάση Άντριους.

Ο Μπάιντεν και ο Νετανιάχου μίλησαν για τελευταία φορά στις 21 Αυγούστου, σύμφωνα με τις αναγνώσεις του Λευκού Οίκου. Από τότε, η κατάσταση στην περιοχή έχει γίνει δραματικά πιο τεταμένη, καθώς το Ισραήλ προσπαθεί να υποβαθμίσει τη Χεζμπολάχ στο Λίβανο.

Αποκάλυψε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συζητήσουν με τους Ισραηλινούς πώς θα μπορούσαν να απαντήσουν στην πυραυλική επίθεση του Ιράν.

Είπε ότι όλα τα μέλη της Ομάδας των επτά (G7), με τα οποία είχε συνομιλήσει σε τηλεφωνική επικοινωνία νωρίτερα την Τετάρτη (2/10), συμφώνησαν ότι το Ισραήλ θα πρέπει να «απαντήσει αναλογικά».

«Το Ιράν έχει ξεφύγει κατά πολύ από την πορεία του», είπε.

Οι ηγέτες της Ομάδας των επτά (G7) εξετάζουν νέες κυρώσεις κατά του Ιράν, σύμφωνα με το Λευκό Οίκο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης