ΚΟΣΜΟΣ

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με τους επτά νεκρούς στη Γιάφα

Ισραηλινοί στρατιώτες στο σημείο της επίθεσης στη Γιάφα

AP Photo/Itai Ron

Η Χαμάς ανέλαβε την Τετάρτη (2/10) την ευθύνη για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Γιάφα το βράδυ της Τρίτης (1/10), η οποία άφησε πίσω της επτά νεκρούς και άλλους 16 τραυματίες.

Οι Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς ανέφερε ότι οι δύο άνδρες που πραγματοποίησαν την επίθεση, ο Μοχάμαντ Μέσεκ και ο Αχμέντ Χιμούνι από τη Χεβρώνα, είναι μέλη της οργάνωσης.

Έξι από τα επτά θύματα έχουν κατονομαστεί.

Ανάμεσά τους και ο 26χρονος Έλληνας, Ιωνάς Καρούσης. Ο 26χρονος σπούδαζε αρχιτεκτονική στο Τελ Αβίβ και ήταν γιος του γνωστού καθηγητή νευρολογίας στο πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, Δημήτρη Καρούση.

Η αστυνομία ανέφερε ότι οι δράστες της χθεσινής επίθεσης ήταν δύο Παλαιστίνιοι ηλικίας 19 και 25 ετών από τη Χεβρώνα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης. Οι ένοπλοι επιβιβάστηκαν στο τραμ και άνοιξαν πυρ στους επιβάτες.

Στη συνέχεια συνέχισαν με τα πόδια, βάζοντας στο στόχαστρο πεζούς, προτού να τους σταματήσει μια περίπολος ασφαλείας και ένας ένοπλος πολίτης ο οποίος σκότωσε τον έναν δράστη και τραυμάτισε σοβαρά τον δεύτερο.

Η επίθεση συνέβη περίπου την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η ιρανική πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ, με τις προειδοποιητικές σειρήνες να ηχούν και εκρήξεις να ακούγονται σε όλη τη χώρα.

Στα θύματα της επίθεσης στη Γιάφα περιλαμβάνονται ακόμη τρεις νεαρές γυναίκες – η μία ήταν μια μητέρα που με το σώμα της προστάτευσε το μωρό της, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Δεκαέξι άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανέφερε η αστυνομία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης