ΚΟΣΜΟΣ

Απειλές Χαμενέι: «Να φύγουν οι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι από τη Μέση Ανατολή»

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ

(Office of the Iranian Supreme Leader via AP)

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, κατηγόρησε την περιφερειακή ένταση και τους πολέμους στη Μέση Ανατολή, στις «ΗΠΑ και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες» που «υποστηρίζονται ψευδώς ότι φέρνουν ειρήνη και ηρεμία στην περιοχή».

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα, Τρίτη 02/10 με μια ομάδα ελίτ στην Τεχεράνη, είπε ότι πρέπει να «φύγουν» από την περιοχή ώστε οι χώρες της περιοχής να ζήσουν ειρηνικά, μεταδίδει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

«Και οι χώρες της περιοχής μπορούν να διαχειριστούν τον εαυτό τους, να διαχειριστούν την περιοχή τους, να ζήσουν μαζί ειρηνικά, με υγεία και ευημερία», πρόσθεσε.

Είπε επίσης ότι «θρηνεί» για τον θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, αλλά δεν ανέβαλε τη συνάντησή του με τις ελίτ επειδή το πένθος του Ιράν είναι μια «αναζωογονητική και κινητήρια δύναμη».

Η εντολή εκτόξευσης πυραύλων στο Ισραήλ την Τρίτη δόθηκε από τον ανώτατο ηγέτη της χώρας - ο οποίος παραμένει σε ασφαλή τοποθεσία, δήλωσε ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης