ΚΟΣΜΟΣ

«Μία στο εκατομμύριο»: Γυναίκα με δύο μήτρες γέννησε δίδυμα

Το νοσοκομείο έδωσε στη δημοσιότητα αυτή την εικόνα από υπέρηχο που λήφθηκε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της Li

Xi'an No.4 Hospital

Μια σπάνια περίπτωση γυναίκας με δύο μήτρες γέννησε δίδυμα, ένα από κάθε μήτρα, τον περασμένο μήνα σε νοσοκομείο της βορειοδυτικής Κίνας, σύμφωνα με αξιωματούχους της Υγείας και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η μητέρα, της οποίας δημοσιοποιήθηκε μόνο το επώνυμο, Li, απέκτησε ένα αγόρι και ένα κορίτσι με καισαρική τομή, ανακοίνωσε το Λαϊκό Νοσοκομείο Xi'an στην επαρχία Shaanxi, κάνοντας λόγο για περιστατικό που συμβαίνει «μία στο εκατομμύριο».

«Είναι εξαιρετικά σπάνιο να συλληφθούν δίδυμα με φυσικό τρόπο σε κάθε κοιλότητα της μήτρας και ακόμη πιο σπάνιο να κυοφορηθούν μέχρι τέλους», ανέφερε το νοσοκομείο στον λογαριασμό του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo στις 18 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το νοσοκομείο, η νέα μητέρα γεννήθηκε με δύο τραχήλους και δύο μήτρες, μια κατάσταση που ονομάζεται δίδελφυς μήτρα και απαντάται σε περίπου 1 στις 2.000 γυναίκες.

Η ιστορία της έχει γίνει trending topic στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης με περισσότερες από 50 εκατομμύρια προβολές τις τελευταίες ημέρες.

Το νοσοκομείο αποκάλυψε ότι η Li ότι είχε αποβάλει στην προηγούμενη εγκυμοσύνη της. Αλλά τον Ιανουάριο έμεινε ξανά έγκυος και ένα πρώιμο υπερηχογράφημα αποκάλυψε ότι δεν περίμενε μόνο ένα παιδί αλλά δίδυμα – ένα σε κάθε μήτρα.

Μετά από «στενή και αυστηρή» ιατρική παρακολούθηση, γέννησε ένα αγόρι βάρους 3,7 κιλών και ένα κορίτσι βάρους 3,1 κιλών, όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο.

Με πληροφορίες από: Woman with rare double uterus gives birth to twins

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης