ΚΟΣΜΟΣ

Η Χαμάς επαινεί τα ιρανικά πυραυλικά πλήγματα στο Ισραήλ

Η Χαμάς επαινεί τα ιρανικά πυραυλικά πλήγματα στο Ισραήλ

Μαχητές της Χαμάς

AP Photo/Adel Hana, File

Η Χαμάς ανέφερε ότι επαινεί τα ιρανικά πυραυλικά πλήγματα στο Ισραήλ για την εκδίκηση θανάτου του ηγέτη της Ισμαήλ Χανίγια, του ηγέτη της Χεζμπολάχ Σαγίντ Χασάν Νασράλα και του Ταξίαρχου Αμπάς Νιλφορουσάν, όπως μεταδίδει το Reuters

«Συγχαίρουμε την ηρωική εκτόξευση πυραύλων που πραγματοποίησε το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης στο Ιράν, σε μεγάλες περιοχές των κατεχομένων εδαφών μας, ως απάντηση στα συνεχιζόμενα εγκλήματα της κατοχής κατά των λαών της περιοχής και ως αντίποινα για το αίμα των ηρωικών μαρτύρων του έθνους μας», δήλωσε η Χαμάς.

«Χαιρετίζει» τα ιρανικά αντίποινα στο Ισραήλ ο εκπρόσωπος των Χούθι

Παράλληλα, χαιρετίζει ο εκπρόσωπος των Χούθι Μοχάμεντ Αμπντουλσαλάμ την ιρανική στρατιωτική επιχείρηση που διεξήχθη την Τρίτη (1/10). Μια επιχείρηση που όπως είπε ο ίδιος δείχνει την αλληλεγγύη προς την Παλαιστίνη και αμφισβητεί την ηγεμονία του Ισραήλ στην περιοχή.

«Η αποτροπή της Σιωνιστικής οντότητας και η αντιμετώπισή της είναι ο μόνος τρόπος για να την αποτρέψουμε να κλιμακώσει τα βάναυσα εγκλήματά της εναντίον του λιβανέζικου και του παλαιστινιακού λαού και της υπόλοιπης περιοχής» έγραψε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.