ΚΟΣΜΟΣ

IDF: Στόχοι των ιρανικών πυραύλων 10 εκατ. πολίτες - Χάρτης δείχνει πού χτύπησαν

IDF: Στόχοι των ιρανικών πυραύλων 10 εκατ. πολίτες - Χάρτης δείχνει πού χτύπησαν

Αναχαίτιση ρουκετών από τον Σιδερένιο Θόλο, ένα από τα οπλικά συστήματα του Ισραήλ

AP Photo

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυραυλική επίθεση του Ιράν προς το Ισραήλ, όπως αναφέρει ο ισραηλινός στρατός με τις σειρήνες να ηχούν σε μια ευρεία περιοχή του νότιου Ισραήλ και την περιοχή της Ιερουσαλήμ προειδοποιώντας για νέες επερχόμενες επιθέσεις.

Αντικρουόμενες πληροφορίες για τον αριθμό των πυραύλων με τον ραδιοφωνικό σταθμό του ισραηλινού στρατού να κάνει λόγο για τουλάχιστον 200 πυραύλους, ενώ άλλα ισραηλινά ΜΜΕ δίνουν πληροφορίες ακόμη και για 500.

Η ισραηλινή αεράμυνα κατέρριψε δεκάδες ιρανικούς πυραύλους πάνω από τη Συρία, δήλωσαν πηγές του συριακού στρατού στο Reuters.

IDF: Στόχοι των ιρανικών πυραύλων περίπου 10 εκατ. πολίτες

Με τη φράση «περίπου 10 εκατομμύρια πολίτες είναι οι στόχοι των ιρανικών βλημάτων», οι Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) δημοσίευσαν, την Τρίτη (1/10), έναν χάρτη όπου χτύπησαν οι εκατοντάδες ιρανικοί πύραυλοι.

«Η επίθεση του Ιράν θα έχει συνέπειες»

«Κατά τη διάρκεια της άμυνάς μας, πραγματοποιήσαμε αρκετές αναχαιτίσεις. Υπάρχουν κάποια πλήγματα στα κεντρικά και σε περιοχές στο νότιο τμήμα της χώρας. Σε αυτό το στάδιο εξακολουθούμε να διενεργούμε αξιολόγηση της επίθεσης, αλλά δεν γνωρίζουμε για θύματα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι.

Επιπλέον, ο Χαγκάρι δήλωσε ότι το Ισραήλ θα απαντήσει στην ιρανική πυραυλική επίθεση κατά της χώρας.

«Είμαστε σε αυξημένη ετοιμότητα σε άμυνα και επίθεση, θα προστατεύσουμε τους πολίτες του Ισραήλ. Αυτή η πυραυλική επίθεση θα έχει συνέπειες. Έχουμε σχέδια και θα δράσουμε στον χρόνο και στον τόπο που θα επιλέξουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δείτε βίντεο: