ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 21 νεκροί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα

AP Photo/Ohad Zwigenberg

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας από τα ισραηλινά πλήγματα, ανακοίνωσαν γιατροί, καθώς εντείνονται και πάλι οι επιθέσεις του Ισραήλ, το οποίο δηλώνει ότι στοχοθετεί διοικητικά κέντρα που χρησιμοποιεί η Χαμάς.

Παλαιστίνιοι υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τουλάχιστον 13 άνθρωποι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν σε δύο ισραηλινά πλήγματα εναντίον δύο σπιτιών στη Νουσεϊράτ, έναν από τους ιστορικούς καταυλισμούς της Γάζας.

Άλλο πλήγμα εναντίον σχολείου όπου έχουν καταφύγει οικογένειες εκτοπισμένων Παλαιστίνιων στη συνοικία Τούφα της πόλης της Γάζας προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον επτά ανθρώπων.

Ο ισραηλινός στρατός επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ότι στόχος του πλήγματος αυτού ήταν μαχητές της Χαμάς που δρούσαν από διοικητικό κέντρο το οποίο είχε δημιουργηθεί σε συγκρότημα όπου παλαιότερα στεγαζόταν το σχολείο αλ Σετζάια.

Το Ισραήλ κατηγορεί συχνά τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί τον άμαχο πληθυσμό ως ασπίδα και πολιτικές εγκαταστάσεις για στρατιωτικούς σκοπούς, κάτι που η παλαιστινιακή οργάνωση αρνείται.

Από την πλευρά τους η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς και ο Ισλαμικός Τζιχάντ επεσήμαναν σε ξεχωριστές τους ανακοινώσεις ότι μαχητές τους επιτέθηκαν στις ισραηλινές δυνάμεις που επιχειρούσαν σε διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας με αντιαρματικές ρουκέτες, όλμους και εκρηκτικούς μηχανισμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης