ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση με οξύ σε σχολείο στο Λονδίνο – Ανεπανόρθωτη βλάβη για μια 14χρονη

Επίθεση με οξύ σε σχολείο στο Λονδίνο – Ανεπανόρθωτη βλάβη για μια 14χρονη

Φωτογραφία αρχείου

AP Photo/Matt Dunham

Ανεπανόρθωτη βλάβη υπέστη ένα κορίτσι 14 ετών, μετά από ρίψη ουσίας, που πιστεύεται ότι ήταν όξινη, σε μαθητές και στο προσωπικό σχολείου στο δυτικό Λονδίνο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι αξιωματικοί που ήταν σε περιπολία ειδοποιήθηκαν στις 4.42 μ.μ. της Δευτέρας από το προσωπικό του σχολείου στην Άλφρεντ Ρόουντ – που θεωρείται ότι είναι η ακαδημία του Γουέστμινστερ – αφού φέρεται να πετάχτηκε η ουσία.

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρο και δυνάμεις της πυροσβεστικής, όπου βρήκαν τρία άτομα τραυματισμένα, συμπεριλαμβανομένου ενός 14χρονου κοριτσιού «του οποίου τα τραύματα ενδέχεται να αλλάξουν τη ζωή του» και το οποίο παραμένει στο νοσοκομείο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Στο νοσοκομείο παραμένει και ένα 16χρονο αγόρι, του οποίου τα τραύματα δεν είναι απειλητικά για τη ζωή του, ενώ μια 27χρονη έχει πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Δύο αστυνομικοί μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο αφού ανέφεραν ότι αισθάνονταν αδιαθεσία. Το σχολείο σήμερα παραμένει κλειστό, αναφέρει η Guardian.

«Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη έλεγχοι για την ουσία», ανέφερε η Μητροπολιτική αστυνομία. «Σε αυτό το στάδιο οι αξιωματικοί πιστεύουν ότι είναι όξινο. Σε εξέλιξη βρίσκονται επείγουσες έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπευθύνων. Υπάρχουν πολλές σκηνές εγκλήματος».