ΚΟΣΜΟΣ

Χερσαίες επιδρομές κατά των προπυργίων της Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός

AP Photo/Baz Ratner

Οι χερσαίες επιδρομές του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο θα βάζουν στο στόχαστρο τα προπύργια της Χεζμπολάχ κατά μήκος των συνόρων που απειλούν το Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός, σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται για έναν πόλεμο κατά του λαού του Λιβάνου.

«Αυτές οι περιορισμένες χερσαίες επιδρομές θα στοχεύουν προπύργια της Χεζμπολάχ που απειλούν ισραηλινές πόλεις, κιμπούτς και κοινότητες κατά μήκος των συνόρων μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντανιέλ Χαγκάρι.

«Η Χεζμπολάχ μετέτρεψε τα λιβανέζικα χωριά (που βρίσκονται) δίπλα στα ισραηλινά χωριά σε στρατιωτικές βάσεις έτοιμες για επίθεση στο Ισραήλ», πρόσθεσε, ισχυριζόμενος ότι η Χεζμπολάχ ετοίμαζε επίθεση στο Ισραήλ στα πρότυπα αυτής της Χαμάς.

Ο λιβανικός στρατός διαψεύδει τις πληροφορίες για την απόσυρσή του από τον νότιο Λίβανο

Την ίδια ώρα το CNNi, μεταδίδει ότι ο στρατός του Λιβάνου διέψευσε σήμερα πληροφορίες ότι είχε αποσυρθεί από θέσεις στα νότια σύνορα κατά πολλά χιλιόμετρα μετά την χερσαία εισβολή του Ισραήλ στη χώρα.

«Τέτοιες αναφορές είναι ανακριβείς», είπε η Διοίκηση του Στρατού.

«Οι (λιβανικές) στρατιωτικές μονάδες που αναπτύσσονται στο νότο επανατοποθετούν ορισμένα προκεχωρημένα σημεία παρατήρησης στις καθορισμένες περιοχές ευθύνης τους», ανέφερε, προσθέτοντας ότι ο στρατός συνεχίζει να συντονίζεται με την Προσωρινή Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο.

Πριν από την εισβολή του Ισραήλ, μια λιβανέζικη πηγή ασφαλείας είπε στο CNNi τη Δευτέρα ότι ο στρατός του Λιβάνου είχε εκκενώσει θέσεις παρατήρησης στα νότια σύνορα και μετακόμισε σε στρατώνες σε παραμεθόρια χωριά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης