ΚΟΣΜΟΣ

Ισραηλινοί αλεξιπτωτιστές, κομάντο και τεθωρακισμένα οχήματα επιχειρούν στον Λίβανο - Σφοδρές μάχες

AP Photo/Baz Ratner

Σφοδρές μάχες διεξάγονται με τη Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο, ανακοίνωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι σφοδρές μάχες με τη Χεζμπολάχ διεξάγονται στο νότιο Λίβανο, σύμφωνα με καταχώριση του εκπροσώπου τους Αβιτσάι Αντράι στο X.

Ο στρατός είπε ότι οι στρατιώτες είχαν αποκτήσει δεξιότητες και επιχειρησιακή εμπειρία στη Γάζα για πολλούς μήνες.

«Κινήθηκαν βόρεια και τώρα επιχειρούν στο βόρειο θέατρο επιχειρήσεων αφού έκαναν τις απαραίτητες προσαρμογές για τις μάχες στον Λίβανο», ανέφερε.

Όπως μεταδίδει το CNNi, Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων αλεξιπτωτιστών και καταδρομέων, καθώς και στρατεύματα τεθωρακισμένων σωμάτων «προετοιμάζονται για περιορισμένες, τοπικές, στοχευμένες επιχειρήσεις στο νότιο Λίβανο που ξεκίνησαν χθες το βράδυ».

Ο ισραηλινός στρατός είπε νωρίτερα ότι είχε ξεκινήσει «μια περιορισμένη χερσαία επιχείρηση» στο νότιο Λίβανο με στόχο τη Χεζμπολάχ.

Δεν θα υπάρξει «μακροχρόνια κατοχή» του Λιβάνου, δήλωσαν Ισραηλινοί αξιωματούχοι, αλλά αρνήθηκαν να δώσουν χρονοδιάγραμμα.

Ο ισραηλινός στρατός έκανε επίσης σήμερα το πρωί λόγο για εκτοξεύσεις βλημάτων από το Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ αφού στη διάρκεια της νύκτας είχε ανακοινώσει την έναρξη «περιορισμένων χερσαίων επιδρομών» εναντίον της Χεζμπολάχ στο Λίβανο.

Αφού οι σειρήνες συναγερμού ήχησαν νωρίς το πρωί στη Μέτουλα και την Αβιβίμ, σε καθεμιά απ' αυτές τις δύο ζώνες «εντοπίσθηκαν βλήματα προερχόμενα από το Λίβανο», αναφέρεται σε στρατιωτικό ανακοινωθέν, σύμφωνα με το οποίο ορισμένα βλήματα «αναχαιτίσθηκαν» και άλλα «έπεσαν» κυρίως σε μη κατοικημένες ζώνες.

Η Χεζμπολάχ από την πλευρά της ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωσή της πως στοχοθέτησε ισραηλινά στρατεύματα από την άλλη πλευρά των συνόρων, στη Μέτουλα, με πυρά πυροβολικού, αλλά δεν έκανε καμιά αναφορά στην ανακοίνωση του Ισραήλ πως άρχισε χερσαία επιδρομή στο Λίβανο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης