ΚΟΣΜΟΣ

Ισραηλινό χτύπημα στη Δαμασκό – Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους παρουσιάστρια της τηλεόρασης

Συντρίμμια από ισραηλινό χτύπημα στη Δαμασκό της Συρίας

(AP Photo/Omar Sanadiki, File)

Τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινά πλήγματα κατά τη διάρκεια της νύχτας στην πρωτεύουσα Δαμασκό, μετέδωσαν το πρωί της Τρίτης 01/10, τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης. Ανάμεσά τους ήταν μια παρουσιάστρια του κρατικού καναλιού.

«Η Γενική Αρχή Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης ανακοινώνει τον θάνατο της παρουσιλαστριά της Safaa Ahmed ως μάρτυρα μετά την προδοτική ισραηλινή επίθεση στην πρωτεύουσα, τη Δαμασκό», αναφέρει το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Η συριακή αεράμυνα αναχαίτισε «εχθρικούς στόχους» πάνω από τη Δαμασκό τρεις φορές στη σειρά μέσα σε μια νύχτα, μετά από εκρήξεις που ακούστηκαν στην πρωτεύουσα, πρόσθεσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το συριακό υπουργείο Άμυνας είπε ότι ο ισραηλινός στρατός στόχευσε τη Δαμασκό με drones και αεροπλάνα γύρω στις 02:00 τοπική ώρα από «κατεύθυνση των κατεχόμενων Υψωμάτων του Γκολάν».

«Τα συστήματα αεράμυνας μας αντιμετώπισαν πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη της επίθεσης και κατέρριψαν τα περισσότερα από αυτά», ανέφερε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι τρεις πολίτες σκοτώθηκαν και εννέα άλλοι τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της επίθεσης.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εντοπίστηκαν γεωγραφικά από το CNNi, δείχνουν ότι μια έκρηξη σημειώθηκε δίπλα στο κτίριο Telecom της Συρίας, δυτικά του στρατιωτικού αεροδρομίου της πόλης. Πρόσθετα βίντεο που εντοπίστηκαν από το CNNi δείχνουν ένα αυτοκίνητο να φλέγεται μετά την έκρηξη.

Δεν είναι σαφές εάν αυτή είναι η τοποθεσία όπου ο Ahmed ή οι άλλοι σκοτώθηκαν.

Ερωτηθείς για τις αναφορές, ο ισραηλινός στρατός είπε: «Δεν σχολιάζουμε αναφορές στα ξένα μέσα ενημέρωσης».

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές στη Συρία κατά διαστήματα μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου πέρυσι, αλλά συνήθως δεν επιβεβαιώνει πότε έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις εκεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης