ΚΟΣΜΟΣ

Reuters: Ισραηλινό χτύπημα στοχεύει τον διοικητή της Φατάχ στον Λίβανο

Ισραηλινά τανκς

(AP Photo/Baz Ratner)

Ισραηλινό χτύπημα στον Λίβανο νωρίς το πρωί της Τρίτης 01/10 είχε ως στόχο τον Μουνίρ Μακντά, διοικητή του λιβανέζικου κλάδου της στρατιωτικής πτέρυγας του παλαιστινιακού κινήματος Φατάχ, της Ταξιαρχίας Μαρτύρων Αλ Άκσα, σύμφωνα με δύο Παλαιστίνιους αξιωματούχους ασφαλείας.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για την τύχη του, μεταδίδει το Reuters.

Το Aljazeera, επικαλούμενο παλαιστινιακή πηγή που μίλησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Al Mayadeen, μεταδίδει ότι ο Μουνίρ Μακντά φέρεται να επέζησε του χτυπήματος, ωστόσο, σκοτώθηκε ο γιος του, Χασάν αλ-Μακντά.

Η επίθεση έπληξε ένα κτήριο στον πολυσύχναστο παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό Ain al-Hilweh κοντά στη νότια πόλη της Σιδώνας, ανέφεραν οι πηγές.

Σηματοδοτεί το πρώτο χτύπημα στο στρατόπεδο που είναι το μεγαλύτερο από πολλά παλαιστινιακά στρατόπεδα του Λιβάνου από τότε που ξέσπασαν οι διασυνοριακές εχθροπραξίες μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ πριν από σχεδόν ένα χρόνο.

Η Φατάχ είναι το κύριο παλαιστινιακό εθνικιστικό κίνημα που ιδρύθηκε το 1965 από τον εκλιπόντα ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ. Είναι ένα κοσμικό κόμμα και η μεγαλύτερη από τις διάφορες φατρίες που απαρτίζουν την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Η Χαμάς δεν είναι στην PLO.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης