ΚΟΣΜΟΣ

Αναγνωριστικές επιχειρήσεις στο Λίβανο πραγματοποιούν οι ισραηλινές ειδικές δυνάμεις

Ισραηλινοί στρατιώτες (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

(AP Photo/Leo Correa

Οι ισραηλινές ειδικές δυνάμεις πραγματοποιούν αναγνωριστικές επιχειρήσεις στο εσωτερικό του Λιβάνου την ώρα που πληθαίνουν τα σενάρια ότι επίκειται χερσαία επίθεση.

Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε δίκτυο NBC News ότι έχουν ξεκινήσει επιχειρήσεις μικρών δυνάμεων στο νότιο Λίβανο.

Όπως διευκρίνισε οι επιχειρήσεις αποσκοπούν στη συλλογή πληροφοριών και στη διερεύνηση των θέσεων της Χεζμπολάχ.

Ο αξιωματούχος προειδοποίησε ότι οι επιχειρήσεις αυτές συνεχίζονται εδώ και μήνες και δεν σηματοδοτούν απαραίτητα την επικείμενη έναρξη χερσαίας επίθεσης.

Μέχρι στιγμής, το εύρος της επιχείρησης του Ισραήλ στο Λίβανο δεν έχει διευκρινιστεί, αλλά αξιωματούχοι έχουν πει ότι μια χερσαία εισβολή είναι μια πιθανότητα.

Το Ισραήλ έχει μετακινήσει χιλιάδες στρατιώτες προς τα σύνορα με το Λίβανο.

Το Σάββατο (28/9), ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι κινητοποιεί επιπλέον εφέδρους καθώς κλιμακώνονται οι εντάσεις με τον Λίβανο, ενεργοποιώντας τρία τάγματα.

Η πρόσκληση έγινε αφού έστειλε δύο ταξιαρχίες στο βόρειο Ισραήλ νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα για να εκπαιδευτούν για μια πιθανή χερσαία εισβολή.

Δηλώσεις Γκάλαντ

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ που επισκέφθηκε μονάδες στο βόρειο Ισραήλ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για μια χερσαία επέμβαση: «Η εξόντωση του Νασράλα είναι ένα σημαντικό βήμα, αλλά δεν είναι το τέλος - για να επιστρέψουν οι κάτοικοι του βορρά με ασφάλεια στα σπίτια τους θα ενεργοποιήσουμε όλες τις δυνατότητές μας - συμπεριλαμβανομένου και εσάς».

Σε ανάρτησή του στο Χ, ο κ. Γκάλαντ μοιράστηκε ένα απόσπασμα που τον δείχνει να μιλάει με τις δυνάμεις στα βόρεια σύνορα.

«Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος - να επιστρέψουν οι κάτοικοι του βορρά στα σπίτια τους, θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο», ανέφερε στην ανάρτηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης