ΚΟΣΜΟΣ

Απειλές Χεζμπολάχ: Συνεχίζουμε στο μονοπάτι του Νασράλα - Θα πετύχουμε τους στόχους μας

Απειλές Χεζμπολάχ: Συνεχίζουμε στο μονοπάτι του Νασράλα - Θα πετύχουμε τους στόχους μας

O υπαρχηγός της Χεζμπολάχ στο πλευρό του πρώην προέδρου Αχμαντινετζάντ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

AP Photo/Hasan Sarbakhshian

Υπόσχεση ότι η Χεζμπολάχ θα συνεχίσει την ίδια πορεία με αυτή που χάραξε Χασάν Νασράλα  καθώς και ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για να πετύχει τους στόχους της έδωσε στην πρώτη ομιλία του, μετά το θάνατο σε ισραηλινό βομβαρδισμό του αρχηγού της σιιτικής οργάνωσης, ο υπαρχηγός της Ναίμ Κάσεμ.

«Χάσαμε έναν αδελφό, έναν αγαπημένο και έναν πατέρα. Ο Νασράλα θα είναι πάντα μαζί μας.Δεν υπήρξε συνάντηση 20 ηγετών όπως ισχυρίζεται το Ισραήλ», τόνισε.

Στην συνέχεια έστρεψε τα βέλη στις ΗΠΑ.

«Η Αμερική στηρίζει το Ισραήλ με όλες τις δυνατότητές της και το βοηθάει και συμμετέχει στις σφαγές του με απεριόριστη στρατιωτική υποστήριξη και κάθε μορφή υποστήριξης», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Όλες οι δολοφονίες που συνέβησαν θα είχαν κλονίσει στρατούς και οργανώσεις, αλλά εμείς συνεχίζουμε. Είμαστε ο λαός της ελπίδας, της εμπιστοσύνης, του τζιχάντ και της υπομονής», σημείωσε.

«Θα συνεχίσουμε την πορεία του Νασράλα και η Χεζμπολάχ θα συνεχίσει τους στόχους της» ανέφερε.

«Δεν θα μετακινηθούμε ούτε εκατοστό από τη θέση μας για την υποστήριξη της Γάζας και της Παλαιστίνης και την υπεράσπιση του Λιβάνου και του λαού του», υπογράμμισε.

Απειλές κατά του Ισραήλ

Ο ίδιος στη συνέχεια προειδοποίησε ότι αν το Ισραήλ θελήσει να εξαπολύσει χερσαία εισβολή στο Λίβανο, οι μαχητές του είναι προετοιμασμένοι και έτοιμοι.

«Είμαστε βέβαιοι ότι ο ισραηλινός εχθρός δεν θα πετύχει τους στόχους του», προσθέτει.Ξέρουμε ότι η μάχη είναι μακρά και οι επιλογές μας είναι ανοιχτές και είμαστε έτοιμοι για την είσοδο του εχθρού από ξηράς, καθώς οι δυνάμεις της αντίστασης είναι έτοιμες για την χερσαία συνάντηση» σημείωσε.

Νέος ηγέτης θα διοριστεί το «συντομότερο δυνατόν»

Ο Κάσεμ αναφέρθηκε επίσης στον διορισμό του αντικαταστάτη του Νασράλα, λέγοντας ότι θα γίνει «το συντομότερο δυνατό».

«Έχουμε κάνει την απαραίτητη δουλειά για να βρούμε εναλλακτικές λύσεις και θα επιλέξουμε έναν γενικό γραμματέα για το κόμμα το συντομότερο δυνατό σύμφωνα με τον εγκεκριμένο μηχανισμό», λέει.

Ο ξάδελφος του Νασράλα, Χασίμ Σαφιεντίν, είναι μεταξύ των επικρατέστερων για να αναλάβει.

Οι υποστηρικτές του θεωρούν ότι προέρχεται από μια σεβαστή σιιτική οικογένεια που έχει αναδείξει τόσο θρησκευτικούς λόγιους όσο και Λιβανέζους πολιτικούς.

Ο αδελφός του Σαφιεντίν είναι εκπρόσωπος της Χεζμπολάχ στο Ιράν, ενώ ο γιος του είναι παντρεμένος με την κόρη του Κάσεμ Σουλειμανί - του Ιρανού στρατηγού που σκοτώθηκε σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ το 2020.