ΚΟΣΜΟΣ

Όστιν για Μέση Ανατολή: Είμαστε αποφασισμένοι για αποκλιμάκωση - Στηρίζουμε την αυτοάμυνα του Ισραήλ

O Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

AP Photo/Virginia Mayo, File

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αποφασισμένες να εμποδίσουν το Ιράν και τους υποστηριζόμενους από το Ιράν εταίρους και αντιπροσώπους να εκμεταλλευτούν την κατάσταση ή να επεκτείνουν τη σύγκρουση» τόνισε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν ύστερα από συνομιλίες με τον Ισραηλινό ομόλογό του.

Ο Όστιν είπε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν πλήρως το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα και «ξεκαθάρισε ότι θα προστατεύσουν τις αμερικανικές δυνάμεις και υποδομές στην περιοχή» ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του σήμερα ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πατ Ράιντερ.

«Μίλησα δύο φορές, χθες, με τον Ισραηλινό Υπουργό Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ για τα γεγονότα στο Λίβανο. Εξέφρασα την πλήρη υποστήριξή μου στο δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τον λαό του έναντι των τρομοκρατικών ομάδων που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Τόνισα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αποφασισμένες να εμποδίσουν το Ιράν και τους υποστηριζόμενους από το Ιράν εταίρους και αντιπροσώπους να εκμεταλλευτούν την κατάσταση ή να επεκτείνουν τη σύγκρουση.

Κατέστησα σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν σε ετοιμότητα για την προστασία των αμερικανικών δυνάμεων και εγκαταστάσεων στην περιοχή και είναι προσηλωμένες στην υπεράσπιση του Ισραήλ» τόνισε ο Όστιν σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Απειλές από την Τεχεράνη κατά του Ισραήλ

Το Ιράν δήλωσε σήμερα πως «η ένδοξη γραμμή του ηγέτη της αντίστασης, Χασάν Νασράλα, θα συνεχιστεί και ο ιερός σκοπός του θα πραγματοποιηθεί με την απελευθέρωση της Κοντς (σ.σ. Ιερουσαλήμ)». Αυτό ήταν το μήνυμα του εκπροσώπου του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νασέρ Καναανί, σε ανάρτηση στην πλατφόρμα X.

Νωρίτερα, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, είχε περάσει το δικό του μήνυμα: «Η μοίρα αυτής της περιοχής θα καθοριστεί από τις δυνάμεις της αντίστασης, με τη Χεζμπολάχ στην πρώτη γραμμή». Ωστόσο, αμέσως μετά την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού για τον Νασράλα στο πλαίσιο της επιχείρησης «Νέα Τάξη Πραγμάτων» ο Χαμενεΐ μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης