ΚΟΣΜΟΣ

Νότιος Κορέα: Ποια είναι η 80χρονη που θέλει να γίνει Μις Υφήλιος

Από τη συνέντευξη τύπου για τα καλλιστεία της Μις Υφήλιος που θα γίνουν στο Μεξικό

AP Photo/Eduardo Verdugo

Η 80χρονη Τσόι Σουν Χουά γεννήθηκε σχεδόν μια δεκαετία πριν από την πρώτη διοργάνωση του διαγωνισμού Μις Υφήλιος, το 1952 και τώρα θα μπορούσε να γράψει ιστορία ως η γηραιότερη συμμετέχουσα στα καλλιστεία.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, αποκαλύφθηκε ως φιναλίστ στον ετήσιο διαγωνισμό Μις Υψήλιος για την Νότια Κορέα.

Τη Δευτέρα, όπως αναφέρει το CNNi η Τσόι θα αναμετρηθεί με άλλες 31 διαγωνιζόμενες για την τιάρα και για την ευκαιρία να εκπροσωπήσει τη Νότια Κορέα στον τελικό της Μις Υφήλιος στο Μεξικό τον Νοέμβριο.

«Θέλω να καταπλήξω τον κόσμο, όπως, Πώς είναι μια 80χρονη κυρία τόσο υγιής; Πώς διατήρησε αυτό το σώμα; Ποια είναι η διατροφή της;», δήλωσε στο CNNi στο τηλέφωνο πριν από τα καλλιστεία. «Όταν γερνάς, παίρνεις βάρος... Έτσι, θέλω να δείξω ότι μπορούμε να ζούμε υγιεινά ακόμα και όταν γερνάμε».

Για δεκαετίες, ο οργανισμός Μις Υφήλιος επέβαλε αυστηρούς ηλικιακούς περιορισμούς που περιόριζαν τη συμμετοχή σε γυναίκες ηλικίας 18 έως 28 ετών. Αλλά από το 2024, εν μέσω αυξανόμενων εκκλήσεων για εκσυγχρονισμό, το ανώτατο όριο ηλικίας έχει αρθεί.

Πέρυσι, ο οργανισμός επικαιροποίησε επίσης τα κριτήρια επιλεξιμότητας για να καταργήσει μια μακροχρόνια απαγόρευση για τις έγκυες γυναίκες ή τις μητέρες και τις γυναίκες που ήταν - ή έχουν υπάρξει - παντρεμένες.

Τα καλλιστεία Μις Υφήλιος σε εθνικό επίπεδο, αν και δεν διοργανώνονται όλα απευθείας από τον Οργανισμό Μις Υφήλιος, υποχρεώθηκαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα. Φέτος, η 58χρονη Λορέιν Πίτερς και η 60χρονη Αλεχάντρα Μαρίσα Ροντρίγκεζ έλαβαν μέρος στα στον Καναδά και στην Αργεντινή, αντίστοιχα, αν και καμία από τις δύο δεν προκρίθηκε στον τελικό του Νοεμβρίου.

«Τώρα που ο ηλικιακός περιορισμός έχει αρθεί, είπα, «πρέπει να το δοκιμάσω»», δήλωσε η Τσόι και πρόσθεσε: «Είτε περάσω είτε όχι, ήμουν αποφασισμένη να προσπαθήσω και να πάρω αυτή την ευκαιρία».

Η Τσόι, που θα είναι το γηραιότερο άτομο που έχει συμμετάσχει ποτέ σε εθνικό διαγωνισμό Μις Υφήλιος, θα είναι -αν πάρει τον τίτλο και προχωρήσει στο Μεξικό- υπερδιπλάσια σε ηλικία από την επόμενη γηραιότερη φιναλίστ. Η 40χρονη Μπεατρίς Νιόγια από τη Μάλτα είναι επί του παρόντος η γηραιότερη επιβεβαιωμένη συμμετέχουσα και μητέρα τριών παιδιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης