ΚΟΣΜΟΣ

Φονικό το πέρασμα του τυφώνα Χέλεν από τις ΗΠΑ – Τουλάχιστον 44 νεκροί

Καταστροφές από το πέρασμα του τυφώνα Ελίν στη Φλόριντα

(AP Photo/Stephen Smith)

Τουλάχιστον 44 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατομμύρια νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας του τυφώνα Ελίν, που προκάλεσε καταστροφικές πλημμύρες στις νοτιοανατολικές αμερικανικές πολιτείες, προτού αρχίσει να εξασθενεί σταδιακά.

Από το Ταλαχάσι της Φλόριντας μέχρι το Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, σφοδρές βροχοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές. Περισσότερα από 4 εκατομμύρια νοικοκυριά είχαν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο poweroutage.us.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Νότια Καρολίνα, 15 στην Τζόρτζια, 7 στη Φλόριντα, ένας στη Βόρεια Καρολίνα και ένας στη Βιρτζίνια, σύμφωνα με απολογισμό που συνέταξε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) βάσει αναφορών από τις κατά τόπους αρχές.

Η Ελίν έφθασε στη βορειοδυτική Φλόριντα το απόγευμα της Πέμπτης ως τυφώνας κατηγορίας 4, στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον, με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 225 χλμ/ώρα. Ήταν ο ισχυρότερος τυφώνας που έπληξε ποτέ αυτήν την περιοχή, σύμφωνα με τον ειδικό Μάικλ Λόουρι.

Έχει εξασθενήσει πλέον σε τροπική καταιγίδα, αλλά οι αρχές προειδοποιούν πως ο κίνδυνος πλημμυρών και κατολισθήσεων δεν έχει περάσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης