ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 30 νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Χέλεν σε τέσσερις πολιτείες

Kαταστροφές στις ΗΠΑ από τον τυφώνα.

AP Photo

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους συνολικά σε τέσσερις πολιτείες των ΗΠΑ από το πέρασμα του τυφώνα Χέλεν, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Ο τυφώνας εξασθένησε σε τροπική καταιγίδα αφού έφτασε στη στεριά, ωστόσο προκάλεσε μεγάλες πλημμύρες και πτώσεις δέντρων. Στα παράλια της Φλόριντας η στάθμη της θάλασσας ανέβηκε κατά τόπους κατά 4,5μέτρα.

«Η απειλή δεν έχει περάσει» και η κατάσταση «παραμένει επικίνδυνη» ανέφερε η Ντιάν Κρίσγουελ, η διευθύντρια της ομοσπονδιακής υπηρεσίας διαχείρισης φυσικών καταστροφών (FEMA).

Το Αμερικανικό Κέντρο Τυφώνων (NHC) προειδοποίησε επίσης ότι οι «ιστορικές» και «καταστροφικές» πλημμύρες που συνοδεύονται από κατολισθήσεις θα συνεχιστούν μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας).

Οπως αναφέρει το Skynews, η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τις πληγείσες πολιτείες ενέκρινε νωρίτερα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Η Τζόρτζια, η Φλόριντα, η Αλαμπάμα, η Βόρεια και η Νότια Καρολίνα, θα λάβουν βοήθεια από δυνάμεις που υπερβαίνουν τους 1.500 διασώστες με τμήματα ερευνών και διάσωσης, ιατρικού προσωπικού και τεχνικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης