ΚΟΣΜΟΣ

Αγόρι στο Μίτσιγκαν σκοτώθηκε σε σχολική εκδρομή - Έπεσε δέντρο στο κεφάλι του

Αγόρι στο Μίτσιγκαν σκοτώθηκε σε σχολική εκδρομή - Έπεσε δέντρο στο κεφάλι του
AP Photo/Jose Luis Magana

Ένα 12χρονο αγόρι πέθανε αφού χτυπήθηκε από δέντρο που έπεσε επάνω του κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής σε πάρκο του Μίτσιγκαν.

Ο Ντέκλαν Κάρτερ βρισκόταν στο Κέντρο Φύσης Χάουελ όταν το δέντρο έπεσε και τον χτύπησε στο κεφάλι το απόγευμα της Πέμπτης, ανακοίνωσε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Λίβινγκστον. Το αγόρι μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, όπου αργότερα πέθανε.

Το αγόρι ήταν μαθητής στο Καθολικό Σχολείο Our Lady of Victory στο Νόρθβιλ και συμμετείχε σε μια ολονύκτια εκδρομή σε κάμπινγκ εντός του πάρκου που βρίσκεται περίπου 55 μίλια (89 χιλιόμετρα) βορειοδυτικά του Ντιτρόιτ.

Ο σερίφης Μάικλ Μέρφι είπε ότι οι συνοδοί δίδασκαν στους μαθητές πώς να ανάβουν φωτιά όταν άκουσαν ένα δυνατό θόρυβο, που ώθησε τα μέλη της ομάδας να αρχίσουν να τρέχουν πριν το ύψους 6,1 μέτρων δέντρο με σάπιο κορμό πέσει πάνω στο αγόρι, χτυπώντας το στο κεφάλι.

«Δεν έχω λόγια εκτός από το ότι είναι ένα τραγικό δυστύχημα που δεν έχει κανένα απολύτως νόημα», είπε ο Murphy WXYZ-TV. Ο Declan ήταν γιος του μέλους του δημοτικού συμβουλίου του Νόρθβιλ, John Carter, είπε ο δήμαρχος Brian Turnbull.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του Howell Nature Center, Tina Bruce, δήλωσε ότι το κέντρο «συλλέγει όλα τα στοιχεία και συνεργάζεται στενά με τις αρχές και το προσωπικό μας για να κατανοήσει τι συνέβη σήμερα». Είπε ότι το πάρκο θα είναι κλειστό την Παρασκευή.