ΚΟΣΜΟΣ

Ποινική δίωξη σε τρία άτομα για εκβιασμό της οικογένειας Σουμάχερ

O Μίκαελ Σουμάχερ AP Photo/Roland Weihrauch

Ποινική δίωξη σε τρεις άνδρες που εκβίαζαν την οικογένεια του κορυφαίου οδηγού της Φόρμουλα 1, Μίκαελ Σουμάχερ άσκησε η Εισαγγελία της  γερμανικής πόλης Βούπερταλ την Τετάρτη (25/9). 

«Οι έρευνες έχουν πλέον ολοκληρωθεί» δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας Βολφ - Τιλμαν Μπάουμερτ, όπως μετέδωσε η Deutsche Welle.

Οι τρεις κατηγορούμενοι απειλούσαν ότι θα διέρρεαν στο διαδίκτυο προσωπικά στοιχεία που είχαν στην κατοχή τους, εάν η οικογένεια του πιλότου της F1 δεν τους έδιναν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, που έφτανε μέχρι τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους βρίσκεται ένας πρώην εργαζόμενος της ασφάλειας του πιλότου της F1, όπως και ένας πατέρας, 53 ετών και ο 30χρονος γιος του, που δεν είχαν καμία σχέση με την οικογένεια.

Η υπόθεση έγινε γνωστή τον Ιούνιο όταν και οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν.

Ο εκβιασμός, οι σκληροί δίσκοι και τα απειλητικά τηλεφωνήματα

Ο πρώην υπάλληλος του Σουμάχερ κατηγορείται ότι διέθεσε ιδιωτικό υλικό στους άλλους δύο άνδρες με αντάλλαγμα ένα «πενταψήφιο» χρηματικό ποσό. Στον 53χρονο φέρεται να είχε επιφορτιστεί, μεταξύ άλλων, η ψηφιοποίηση παλιών φωτογραφιών και βίντεο για λογαριασμό της οικογένειας. Στην απολογία του, αναγνώρισε ότι ήταν η πηγή της διαρροής.

Ο πατέρας με τον γιο βρίσκονται αντιμέτωποι με την κατηγορία ότι προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα δεδομένα για να εκβιάσουν τους Σουμάχερ.

Οι δικαστικές Αρχές αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος είχε δύο σκληρούς δίσκους και τέσσερα USB που περιείχαν ιδιωτικές φωτογραφίες και βίντεο από την οικογένεια, μερικά τραβηγμένα πριν και μερικά μετά το ατύχημα του Σουμάχερ το 2013.

Είχαν απειλήσει επανειλημμένα τηλεφωνικά απαιτώντας 15 εκατομμύρια ευρώ σε αντάλλαγμα να μην διαρρεύσει το υλικό. Τους είχαν προειδοποιήσει ότι εάν δεν τα κατέβαλαν θα δημοσίευαν τα ντοκουμέντα στον «σκοτεινός ιστός».

Η Εισαγγελία ζήτησε την παράταση της προφυλάκισης του υπαλλήλου και του 53χρονου, μέχρι την έναρξη της δίκης. Ο 30χρονος δεν βρίσκεται υπό κράτηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, δεν πρόκειται για την πρώτη υπόθεση εκβιασμού των Σουμάχερ. Το 2017, ένας 25χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 21 μηνών με αναστολή επειδή ζήτησε 900.000 ευρώ από την Κορίνα Σουμάχερ, με αντάλλαγμα επίσης της διαρροή υλικού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης