ΚΟΣΜΟΣ

Έφτασε στα σπίτια της Φλόριντα ο τυφώνας «Χέλεν» - Πλημμύρισαν οι δρόμοι

Η αποτύπωση της κατεύθυνσης του τυφώνα «Έλεν» από τη NASA

NOAA via AP

Στην ξηρά έφτασε ο τυφώνας «Έλεν» που απειλεί τους κατοίκους της Φλόριντα, με την «οργή» της καταιγίδας να γίνεται αισθητή με σφοδρούς ανέμους και ριπές στα δυτικά της χώρας.

Ο «εξαιρετικά επικίνδυνος» τυφώνας Ελέν έφθασε αργά το βράδυ της Πέμπτης (τοπική ώρα) πάνω από το έδαφος στην αμερικανική πολιτεία Φλόριντα, ανακοίνωσε το αμερικανικό εθνικό κέντρο τυφώνων (NHC).

«Με βάση δεδομένα του ραντάρ Ντόπλερ της NWS (σ.σ. της αμερικανικής εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας), το μάτι του (κυκλώνα) Ελέν έφθασε στην ξηρά» στην περιοχή Μπιγκ Μπεντ, στη βόρεια Φλόριντα, «περί τις 23:10» διευκρίνισε το NHC.

Ο τυφώνας νωρίτερα ενισχύθηκε στην κατηγορία 4 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, με ανέμους ως και 215 χιλιομέτρων ανά ώρα, και ενδέχεται να αποδειχθεί ιδιαίτερα καταστροφικός.

Εκκενώνουν οι κάτοικοι

Δέκα κομητείες εξέδωσαν εντολές υποχρεωτικής, μερικής εκκένωσης ενώ δύο ζήτησαν από όλους τους κατοίκους να τις εγκαταλείψουν.

Ο Ρον ΝτεΣάντις είπε ότι τουλάχιστον 12 νοσηλευτικά ιδρύματα, από νοσοκομεία μέχρι γηροκομεία, άρχισαν ήδη την εκκένωση και θα ακολουθήσουν και άλλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης