ΚΟΣΜΟΣ

Νέο κύμα ισραηλινών «πληγμάτων ακριβείας» στη Βηρυτό

Νέο κύμα ισραηλινών «πληγμάτων ακριβείας» στη Βηρυτό

Μέλη σωστικών συνεργείων σε κτήριο που χτυπήθηκε από τους Ισραηλινούς στη Βηρυτό

AP Photo/Bilal Hussein

Ένα νέο κύμα ισραηλινών πληγμάτων ακριβείας στη Βηρυτό έχει εξαπολύσει ο ισραηλινός στρατός, όπως ανακοίνωσε, με την επίθεση να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μια πηγή που βρίσκεται κοντά στη Χεζμπολάχ δήλωσε ότι τα ισραηλινά πλήγματα στόχευσαν έναν διοικητή της οργάνωσης.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Reuters ότι άκουσαν μια ισχυρή έκρηξη στα νότια προάστια της Βηρυτού σήμερα το μεσημέρι και ένα πυκνό σύννεφο καπνού υψώνεται από την περιοχή.

Οι Ισραηλινοί χτύπησαν γέφυρα στα σύνορα Λιβάνου - Συρίας: «Είμαστε στο πλευρό σας», λέει η Δαμασκός

Στο μεταξύ, ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν υποδομές στα σύνορα Συρίας - Λιβάνου, οι οποίες, σύμφωνα με το Τελ Αβίβ, χρησιμοποιούνταν από τη Χεζμπολάχ για τη λαθραία διακίνηση όπλων την ώρα που ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών δηλώνει ότι η Δαμασκός είναι έτοιμη να σταθεί στο πλευρό της Βηρυτού.

Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι τα όπλα που εισάγονται λαθραία στο Λίβανο από τη Συρία χρησιμοποιούνται εναντίον του.

Ο υπουργός Μεταφορών του Λιβάνου Αλί Χαμίεχ δήλωσε στο Reuters ότι η επίθεση έπληξε το συριακό άκρο μιας μικρής γέφυρας που παρέχει διέλευση στο Λίβανο.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν γνώριζε αμέσως αν το πέρασμα ήταν ακόμη λειτουργικό.

Η στήριξη από την πλευρά της Συρίας ήρθε ενώ πάνω από 22.000 έχουν περάσει στο έδαφός της από το Λίβανο αναζητώντας καταφύγιο από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.