ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ισραηλινοί χτύπησαν γέφυρα στα σύνορα Λιβάνου - Συρίας: «Είμαστε στο πλευρό σας», λέει η Δαμασκός

Οι Ισραηλινοί χτύπησαν γέφυρα στα σύνορα Λιβάνου - Συρίας: «Είμαστε στο πλευρό σας», λέει η Δαμασκός

Ισραηλινό πολεμικό  

AP Photo/Ariel Schalit

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν υποδομές στα σύνορα Συρίας - Λιβάνου, οι οποίες, σύμφωνα με το Τελ Αβίβ, χρησιμοποιούνταν από τη Χεζμπολάχ για τη λαθραία διακίνηση όπλων την ώρα που ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών δηλώνει ότι η Δαμασκός είναι έτοιμη να σταθεί στο πλευρό της Βηρυτού.

Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι τα όπλα που εισάγονται λαθραία στο Λίβανο από τη Συρία χρησιμοποιούνται εναντίον του.

Ο υπουργός Μεταφορών του Λιβάνου Αλί Χαμίεχ δήλωσε στο Reuters ότι η επίθεση έπληξε το συριακό άκρο μιας μικρής γέφυρας που παρέχει διέλευση στο Λίβανο.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν γνώριζε αμέσως αν το πέρασμα ήταν ακόμη λειτουργικό.

Η στήριξη από την πλευρά της Συρίας ήρθε ενώ πάνω από 22.000 έχουν περάσει στο έδαφός της από το Λίβανο αναζητώντας καταφύγιο από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Η πρόταση για εκεχειρία

Αν και ισραηλινά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι έχει δοθεί «πράσινο φως» για εκεχειρία στο Λίβανο επικαλούμενα πηγές του πρωθυπουργικού γραφείου τόσο ο ίδιος ο Μπενιαμίν Νετανάχου όσο και ο υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατζ εμφανίστηκαν αρνητικοί.

Το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου αναφέρει ότι οι αναφορές αυτές είναι ανακριβείς.

«Πρόκειται για μια αμερικανο-γαλλική πρόταση στην οποία ο πρωθυπουργός δεν έχει καν απαντήσει», αναφέρει το πρωθυπουργικό γραφείο.

Η ανακοίνωση χαρακτηρίζει επίσης «αντίθετο από την αλήθεια» ένα ρεπορτάζ του καναλιού 12, σύμφωνα με το οποίο ο Νετανιάχου διέταξε τις ισραηλινές δυνάμεις (IDF) να μετριάσουν τα πλήγματα στο Λίβανο, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός εξουσιοδότησε το στρατό να συνεχίσει να χτυπά με πλήρη ισχύ και προσθέτοντας ότι οι μάχες στη Γάζα θα συνεχιστούν μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι πολεμικοί στόχοι.