ΚΟΣΜΟΣ

«Απογοητεύσαμε τους συναδέλφους μας» - Η συγγνώμη διευθύνοντος συμβούλου των Harrods

O Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

AP Photo/Kamil Zihnioglu

Συγγνώμη ζήτησε ο νυν διευθύνων σύμβουλος του πολυκαταστήματος Harrods, μετά τις καταγγελίες για βιασμούς κατά του πρώην ιδιοκτήτη Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ, προσθέτοντας ότι η επιχείρηση «απογοήτευσε τους συναδέλφους μας» 

Ο Μάικλ Γουόρντ σε δήλωσή του ανέφερε ότι είναι σαφές ότι ο Αλ Φαγιέντ, που πέθανε πριν από ένα χρόνο, «προήδρευε σε μια τοξική κουλτούρα μυστικότητας, εκφοβισμού, φόβου των επιπτώσεων και σεξουαλικής ανάρμοστης συμπεριφοράς».

Ο Γουόρντ ο οποίος εργάστηκε για τον Αλ Φαγιέντ για τέσσερα χρόνια, δήλωσε ότι «δεν γνώριζε την εγκληματικότητα και την κακοποίησή του» και την περιέγραψε ως μια «ντροπιαστική περίοδο στην ιστορία της επιχείρησης».

Η δήλωσή του έρχεται την ώρα που ένα άλλο φερόμενο ως θύμα δήλωσε στο BBC ότι κλήθηκε στο διαμέρισμα του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία όπου «οι πόρτες ήταν κλειδωμένες και δεν μπορούσα να βγω. Με βίασε».

Πέντε γυναίκες ισχυρίζονται ότι βιάστηκαν από τον Αλ Φαγιέντ, ο οποίος πέθανε πέρυσι σε ηλικία 94 ετών, ενώ πολλές άλλες ισχυρίζονται ότι υπέπεσαν σε σεξουαλική παρενόχληση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης