ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Προτρέπει την ΕΕ να απαγορεύσει την εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου από την Ρωσία

AP Photo/Juan Karita, File

Την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου από τη Ρωσία, προτείνει το Βέλγιο την Ευρωπαική Ένωση. 

Παράλληλα η υπουργός Ενέργειας της χώρας στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Financial Times, προειδοποιεί ότι οι εταιρείες του κλάδου αδυνατούν να σπάσουν μακροπρόθεσμα συμβόλαια εάν δεν υπάρξει συλλογική δράση από πλευράς Βρυξελλών.

Η ΕΕ πρέπει να «πάει παραπέρα» για να εμποδίσει τις εισαγωγές ρωσικού ΥΦΑ, καθώς εντείνεται η ανησυχία εξαιτίας της αύξησης των εισαγωγών, ανέφερε η Τίνε Βαν ντερ Στράτεν στην εφημερίδα. «Χρειαζόμαστε ευρωπαϊκή προσέγγιση» για το ζήτημα, επέμεινε η υπουργός.

Το Βέλγιο εισήγαγε τη δεύτερη μεγαλύτερη ποσότητα ρωσικού ΥΦΑ μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών το 2023, πίσω μόνο από την Ισπανία, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Kpler που επικαλείται η εφημερίδα. Όμως η Γαλλία οδεύει να ξεπεράσει και τις δύο χώρες αυτές φέτος, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η Ουγγαρία προβάλλει το τελευταίο διάστημα αντίσταση στην επιβολή περαιτέρω κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση στους ρωσικούς υδρογονάνθρακες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης