Ο Ζελένσκι ελπίζει να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ την επόμενη εβδομάδα
Ανανεώθηκε:
O ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι
AP Photo/Evgeniy MaloletkaΟ πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως ελπίζει να συναντήσει τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές Ντόναλντ Τραμπ την επόμενη εβδομάδα, όταν ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να παρουσιάσει το «σχέδιο νίκης» στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.
Ο Ζελένσκι θα παραστεί σε συνεδριάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και σχεδιάζει επίσης να συνομιλήσει με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις σε ξεχωριστές συναντήσεις την 26η Σεπτεμβρίου.
Ο Ουκρανός ηγέτης είπε πως ελπίζει επίσης να συναντηθεί με τον Τραμπ.
«Το πιθανότερο θα έχουμε μια συνάντηση, νομίζω στις 26-27 Σεπτεμβρίου», είπε ο Ζελένσκι σε δημοσιογράφους αργά χθες το βράδυ, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Τον Αύγουστο, ο Ουκρανός πρόεδρος είχε πει ότι ήθελε να παρουσιάσει το σχέδιό του στους Μπάιντεν, Χάρις και Τραμπ. Αν και ο Τραμπ και Ζελένσκι είχαν μια τηλεφωνική συνδιάλεξη τον Ιούλιο, δεν έχουν συναντηθεί κατ’ ιδίαν από τη θητεία του Τραμπ μεταξύ 2017-2021.
Ο Ζελένσκι έχει κάνει λόγο για ένα σχέδιο σχετικά με τον τρόπο που θα αναγκαστεί η Ρωσία να τερματίσει τον πόλεμό της διπλωματικά και έχει επισημάνει πως επαφίεται στις ταχείες αποφάσεις των συμμάχων από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο φέτος.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Μόσχα απορρίπτει το «σχέδιο νίκης» του Ζελένσκι - «Καμία ειρηνευτική λύση χωρίς ρωσική συμμετοχή»
Στο Κίεβο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Θα συναντηθεί με τον Ζελένσκι
Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Φεβρουαρίου - Αναλυτικά ο «χάρτης» πληρωμών
02:00
Ποια η διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων - Υποχρεώσεις και οδηγίες προς τις επιχειρήσεις
01:00
Σε ισχύ τα νέα όρια συναλλαγών μέσω IRIS - Τι ισχύει για τις εμπορικές πληρωμές
00:30
Η ανάπτυξη ευρωπαϊκών στρατευμάτων στη Γροιλανδία δεν αλλάζει κάτι για τον Τραμπ, λένε οι ΗΠΑ
23:57