ΚΟΣΜΟΣ

Χάος στον Λίβανο - Σχεδόν 3.000 τραυματίες και 11 νεκροί από εκρήξεις βομβητών της Χεζμπολάχ

Χάος στον Λίβανο - Σχεδόν 3.000 τραυματίες και 11 νεκροί από εκρήξεις βομβητών της Χεζμπολάχ

Τραυματίες μεταφέρονται σε νοσοκομέιο της Βηρυτού

AP Photo

Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον άλλοι 2.800 τραυματίστηκαν στην έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα σε βομβητές που ανήκαν σε μέλη της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του υπουργείου Υγείας.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι οι γιοι δύο βουλευτών της Χεζμπολάχ, του Αλί Αμάρ και του Χασάν Φαντλάλα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ.

Ένα κοριτσάκι 10 χρονών σκοτώθηκε επίσης στον ανατολικό Λίβανο κατά την έκρηξη του βομβητή του πατέρα της, σύμφωνα με την οικογένειά της και πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ.

Οι γιοι ενός υψηλόβαθμου αξιωματούχου ασφαλείας της Χεζμπολάχ τραυματίστηκαν επίσης, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ.

Ο πρεσβευτής του Ιράν στη Βηρυτό, ο Μοτζτάμπα Αμανί, τραυματίστηκε επίσης από την έκρηξη ενός βομβητή, σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση.

Οι βομβητές, ένα σύστημα τηλεειδοποίησης, εξερράγησαν ταυτόχρονα σε αρκετές περιοχές του Λιβάνου που αποτελούν προπύργια της φιλοϊρανικής οργάνωσης.

Ο πρώτος απολογισμός του υπουργείου Υγείας έκανε λόγο για οκτώ νεκρούς και σχεδόν 2.750 τραυματίες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Φιράς Αμπιάντ, τα περισσότερα από τα θύματα τραυματίστηκαν «στο πρόσωπο, στο χέρι, στο στομάχι, ακόμη και στα μάτια».

Δεκατέσσερα μέλη της Χεζμπολάχ στη Συρία τραυματίστηκαν επίσης από την έκρηξη των βομβητών τους, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το ισλαμιστικό κίνημα του Λιβάνου δήλωσε ότι το Ισραήλ «φέρει ακέραια την ευθύνη γι' αυτές τις ταυτόχρονες εκρήξεις και διαβεβαίωσε ότι θα λάβει τη δίκαιη τιμωρία του μετά την εγκληματική αυτή επίθεση».

Το Ισραήλ δεν έχει προβεί σε σχόλιο για τις εκρήξεις αυτές.