ΚΟΣΜΟΣ

Το Instagram φτιάχνει ειδικούς λογαριασμούς ανηλίκων με περισσότερο έλεγχο στους γονείς

P Photo/Michael Dwyer

Η Meta ανακοίνωσε την δημιουργία ειδικών λογαριασμών ανηλίκων στο Instagram με «ενσωματωμένη προστασία» για τους εφήβους και μεγαλύτερο έλεγχο από τους γονείς.

Η μεταφορά των εφήβων στη νέα κατηγορία των εφηβικών λογαριασμών, ανέφερε η Meta, θα ολοκληρωθεί εντός 60 ημερών σε ΗΠΑ, Βρετανία, Καναδά και Αυστραλία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση εντός του έτους. Οι υπόλοιπες χώρες θα ακολουθήσουν τον Ιανουάριο.

Το Instagram θα εφαρμόσει αυτόματα τις νέες ρυθμίσεις των «λογαριασμών εφήβων» σε όλους τους χρήστες ηλικίας κάτω των 18 ετών. Οι χρήστες 16 και 17 ετών, θα μπορούν να επαναφέρουν μόνοι τους τις προτιμώμενες ρυθμίσεις τους, αλλά οι χρήστες 13 - 15 ετών θα απαιτείται να λάβουν γονική έγκριση για οποιεσδήποτε αλλαγές που θα αφορούν αλλαγή των κανόνων των «λογαριασμών εφήβων».

Η Meta κάνει λόγο για μια «νέα εμπειρία για τους εφήβους, καθοδηγούμενη από τους γονείς» και να διαβεβαιώνει ότι θα υποστηρίξει καλύτερα τους γονείς και θα τους καθησυχάσουν ότι οι έφηβοι είναι ασφαλείς με τα σωστά μέτρα προστασίας.

Οι νέες λειτουργίες

Ειδικότερα, οι λογαριασμοί εφήβων θα αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας του Instagram, ενώ ορισμένες ρυθμίσεις θα ενεργοποιούνται από προεπιλογή.

Στους λογαριασμούς θα επιβάλλονται αυστηροί έλεγχοι σε ευαίσθητο περιεχόμενο για την αποφυγή συστάσεων δυνητικά επιβλαβούς υλικού και σίγαση των ειδοποιήσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι λογαριασμοί θα ρυθμιστούν επίσης σε ιδιωτικούς αντί για δημόσιους, που σημαίνει ότι οι έφηβοι θα πρέπει να δέχονται ενεργά νέους ακολούθους, ενώ το περιεχόμενο των λογαριασμών τους δεν θα μπορεί να προβληθεί από άτομα που δεν τους ακολουθούν.

Με πληροφορίες από:Instagram will force millions of teens into protected accounts by Clare Duffy.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης