ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Ένοχος δήλωσε ο Πελικό για τους μαζικούς βιασμούς της συζύγου του

Η Ζιζέλ Πελικό μίλησε για πρώτη φορά στην πολύκροτη δίκη για ομαδικό βιασμό στη Γαλλία.

AP Photo

Ο Ντομινίκ Πελικό που κατηγορείται ότι επί δέκα χρόνια νάρκωνε τη σύζυγό του και προσέγγιζε ξένους άνδρες να την βιάζουν, ομολόγησε σήμερα την ενοχή του για τις ειδεχθείς πράξεις του. 

Ο Πελικό δήλωσε ένοχος για τις ποινικές κατηγορίες που τον βαρύνουν σε μία δίκη που έχει προκαλέσει το κοινό αίσθημα στη Γαλλία αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.

Ο Πελικό επρόκειτο να καταθέσει την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά η εμφάνισή του καθυστέρησε λόγω προβλημάτων υγείας.

«Παραδέχομαι τις κατηγορίες στο σύνολό τους» δήλωσε ο 71χρονος Ντομινίκ Πελικό, όπως μεταδίδει το BFM TV, προσθέτοντας: «Είμαι βιαστής όπως όλοι σε αυτήν την αίθουσα».

Εκτός από τον Ντομινίκ Πελικό, 50 ακόμη άνδρες κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στους βιασμούς. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν σχολιάσει τις κατηγορίες.

Η πρώην σύζυγος του Ντομινίκ, Ζιζέλ Πελικό, τώρα 72 ετών, επέμεινε να διεξαχθεί μία δημόσια δίκη προκειμένου να αποκαλυφθεί η φρίκη που ζούσε επί μία δεκαετία.

Η κακή υγεία του Πελικό, οδήγησε τους δικαστές να αναβάλουν την ακρόασή του αρκετές φορές την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο συνήγορός του είχε πει ότι ο Πελικό ήθελε μέσω της ακρόασης να ζητήσει συγγνώμη από την οικογένειά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης