ΚΟΣΜΟΣ

Τσελίκ: Είναι προβοκάτορας ο Δένδιας, τα λόγια του θα πνιγούν στο Αιγαίο

AP Photo/Burhan Ozbilici

ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ χαρακτήρισε χαρακτήρισε σήμερα Δευτέρα (16/9) «προβοκάτορα» τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, προσθέτοντας πως «τα λόγια του θα πνιγούν στο Αιγαίο».

Αφορμή στάθηκε η παρουσία του Νίκου Δένδια στο Καστελλόριζο πριν από λίγες μέρες και οι δηλώσεις του για την ΑΟΖ και την ενίσχυση των Ένοπλων Δυνάμεων, που όπως φαίνεται ενόχλησαν την Άγκυρα.

«Η πόρτα του διαλόγου άνοιξε κατά τη συνάντηση του προέδρου μας με τον Μητσοτάκη. Ενώ επιδιώκεται αυτή η προσέγγιση, ακραία στοιχεία εντός της Ελλάδας κάνουν ό,τι μπορούν για να σαμποτάρουν αυτόν τον διάλογο. Ο προβοκάτορας Δένδιας έκανε δηλώσεις που ξεπέρασαν τα όριά του. Πήγε στο Καστελλόριζο και έκανε δηλώσεις εξηγώντας πώς θα επεκτείνουν τους εξοπλισμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στοχοποίησε την Τουρκία» είπε ο Τσελίκ.

«Τα λόγια του δεν μπορούν να φτάσουν σε εμάς χωρίς να πνιγούν στο Αιγαίο. Αυτή η δήλωση του Δένδια είναι μια δήλωση που είναι κατά του διαλόγου. Το λόμπι του χάους θέλει να σαμποτάρει τις προσπάθειες για διάλογο. Αυτό είναι ακριβώς το αντίθετο από τη δήλωση Μητσοτάκη πως πρέπει να συνεχίσουμε τον διάλογο.»

«Ο Δένδιας στοχοποιεί τις δηλώσεις Μητσοτάκη. Λέει πράγματα στον δικό του πρωθυπουργό μέσω της Tουρκίας και αυτό είναι πρόβλημα της ελληνικής κυβέρνησης» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης