ΚΟΣΜΟΣ

Ο υπουργός Άμυνας του Ισράηλ δηλώνει ότι «τελειώνει ο χρόνος» για την εξεύρεση λύσης στο Λίβανο

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ

AP photo/ Maya Alleruzzo

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ πληροφόρησε σήμερα τον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Οστιν ότι απομακρύνεται η ευκαιρία για την εξεύρεση διπλωματικής λύσης στην αντιπαράθεση με την υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο.

Τα σχόλια του Γκάλαντ διατυπώθηκαν την ώρα που ο ειδικός απεσταλμένος του Λευκού Οίκου, ο Αμος Χόκσταϊν, επισκέφθηκε το Ισραήλ για συνομιλίες σχετικά με την κρίση στο βόρειο σύνορο όπου ισραηλινά στρατεύματα ανταλλάσσουν πυραυλικά πυρά με τις δυνάμεις της Χεζμπολάχ εδώ και μήνες.

«Η πιθανότητα ενός συμφωνημένου πλαισίου στη βόρεια περιοχή εκπνέει», είπε σε τηλεφωνική τους επικοινωνία ο Γκάλαντ στον Οστιν, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

Οσο η Χεζμπολάχ συνεχίζει να συνδέεται με το ισλαμιστικό κίνημα, τη Χαμάς, στη Γάζα, «είναι ξεκάθαρη η πορεία», είπε ο ίδιος.

Σήμερα τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο επικεφαλής της βόρειας διοίκησης του στρατού έχει προτείνει μια ταχεία συνοριακή επιχείρηση για τη δημιουργία ουδέτερης ζώνης στο νότιο Λίβανο.

Η Χεζμπολάχ έχει πει ότι δεν επιδιώκει έναν ευρύτερο πόλεμο επί του παρόντος, αλλά ότι, αν τον ξεκινήσει το Ισραήλ, θα απαντήσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης