ΚΟΣΜΟΣ

Ξέσπασε πυρκαγιά από τα μπαλόνια σκουπιδιών που πέταξε η Βόρεια Κορέα στη Σεούλ

Μπαλόνια σκουπιδιών από τη Βόρεια Κορέα στη Νότια

AP Photo/Lee Jin-man

Συνεχίζεται ο πόλεμος των σκουπιδιών ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα, από τον οποίο μάλιστα την Κυριακή (15/9) προκλήθηκε πυρκαγιά στη στέγη τετραώροφου κτηρίου στη Σεούλ.

Τη φωτιά προκάλεσε ένα μπαλόνι γεμάτο απορρίμματα προερχόμενο από τη Βόρεια Κορέα, με το περιστατικό να λήγει χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Στο σημείο έσπευσαν ο στρατός και η αστυνομία, που προχώρησαν στην κατάσχεση του μπαλονιού για να διεξαγάγουν έρευνα για το περιστατικό.

120 μπαλόνια σκουπιδιών μέσα σε ένα απόγευμα

Να σημειωθεί ότι, μόλις σε ένα απόγευμα η Βόρεια Κορέα έστειλε συνολικά 120 μπαλόνια με απορρίμματα προς τα σύνορα, ενώ την προηγούμενη ημέρα είχε στείλει 50, σύμφωνα με υπολογισμό των νοτιοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων.

Περίπου 40 από αυτά προσγειώθηκαν στη Νότια Κορέα, κυρίως στην επαρχία Γκιόνγκι, στον βορρά, και στην πρωτεύουσα.

Τα μπαλόνια περιείχαν «κυρίως χαρτιά και πλαστικά απορρίμματα»,= σύμφωνα με ανάλυση της επιτροπής των αρχηγών των επιτελείων των νοτιοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων.

Ορισμένα από αυτά τα αερόστατα θερμαίνονται με ένα μηχανισμό ο οποίος μπορεί να τα σκίσει κατά τη διάρκεια της πτήσης τους, διευκρίνισε ο Λι Τσανγκ-χιουν, εκπρόσωπος της επιτροπής αυτής.

Πάντως, οι νοτιοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις αποφεύγουν να ανοίγουν πυρ στα μπαλόνια προτού αυτά προσγειωθούν, για να αποφευχθεί να πέσουν στο έδαφος συντρίμμια και επικίνδυνα υλικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης