ΚΟΣΜΟΣ

Δημοσκόπηση Independent: Yπέρ της επανένταξης στην ΕΕ θα ψήφιζε το 56% των Βρετανών

Δημοσκόπηση Independent: Yπέρ της επανένταξης στην ΕΕ θα ψήφιζε το 56% των Βρετανών

Υποστηρικτής του Brexit, στο Λονδίνο, στις 28 Οκτωβρίου 2019.

AP Photo/Kirsty Wigglesworth, file

Νέα δημοσκόπηση που που έγινε στην Μεγάλη Βρετανία για λογαριασμό της εφημερίδας Independent καταγράφει την επιθυμία μεγάλου ποσοστού των πολιτών για επανένταξη τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά είναι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Independent που πραγματοποίησε η εταιρεία Redfield & Wilton μετά τις κινήσεις του Κιερ Στάρμερ για την ενίσχυση των δεσμών της Βρετανίας με την ΕΕ όπου το 23% των ψηφοφόρων του 2016 δείχνει να αλλάζει γνώμη και ότι θα ψήφιζε υπέρ της εξόδου.

Βάσει των απαντήσεων στην έρευνα οι πολίτες πιστεύουν ότι το Brexit έχει επιδεινώσει την οικονομία, τη μετανάστευση, το κόστος ζωής και το NHS.

Ιδιαίτερα οι νέοι, όπως η Γενιά Ζ, υποστηρίζουν την επανένταξη.

Μόνο το 35% θεωρεί πως το Brexit έχει δώσει περισσότερη αυτονομία στη Βρετανία, ενώ πολλοί πιστεύουν ότι θα χρειαστεί νέο δημοψήφισμα τα επόμενα χρόνια.

Παράλληλα, το 43% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η οικονομία είναι πιο αδύναμη λόγω του Brexit, ενώ το 58% βλέπει το κόστος ζωής να έχει αυξηθεί. Αντίστοιχα, το 45% πιστεύει ότι το NHS έχει επιδεινωθεί εξαιτίας του Brexit.

Ενώ το Brexit θεωρείται υπεύθυνο για πολλές δυσκολίες, το 38% παραμένει αισιόδοξο ότι θα έχει θετικό αντίκτυπο στο μέλλον. Ωστόσο, η πλειονότητα των πολιτών νιώθει ότι παραπλανήθηκε από υποσχέσεις των υπέρμαχων του Brexit, όπως η υπόσχεση για περισσότερα κονδύλια στο NHS.