ΚΟΣΜΟΣ

Εισαγγελική πρόταση για εξαετή φυλάκιση στον Σαλβίνι: «Δηλώνω ένοχος για την υπεράσπιση της Ιταλίας»

Ο αντιπρόεδρος της Ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι

(AP Photo/Antonio Calanni)

Εξαετή κάθειρξη ζήτησε η εισαγγελία του Παλέρμο για τον Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος δικάζεται για την υπόθεση Open Arms το 2019, όταν ως υπουργός Εσωτερικών τότε ο πολιτικός είχε απαγορεύσει την αποβίβαση στη Λαμπεντούζα 147 μεταναστών και προσφύγων που είχαν διασωθεί από πλοίο της ισπανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Προστάτευσα την Ιταλία, είπε ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της Ιταλικής κυβέρνησης που έχει την απόλυτη κάλυψη της Τζόρτζια Μελόνι.

Ειδικότερα, ο Σαλβίνι απάντησε στη δικαστική απόφαση με βίντεο, λέγοντας ανάμεσα σε άλλα: «Ποτέ καμία κυβέρνηση και ποτέ κανένας υπουργός στην ιστορία δεν παραπέμφθηκε σε δίκη ή διώχθηκε επειδή υπερασπίστηκε τα σύνορα της χώρας του. Δηλώνω ένοχος για την υπεράσπιση της Ιταλίας και των Ιταλών. Δηλώνω ένοχος για την τήρηση του λόγου μου».

«Η μετατροπή σε έγκλημα του καθήκοντος να προστατεύονται τα σύνορα της Ιταλίας από την παράνομη μετανάστευση αποτελεί πολύ σοβαρό προηγούμενο» ανέφερε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

Αλληλεγγύη έλαβε ο Σαλβίνι και από τον Ολλανδό ακροδεξιό Γκέερτ Βίλντερς. «Ο φίλος και σύμμαχός μου Ματέο Σαλβίνι, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ιταλίας, κινδυνεύει με εξαετή φυλάκιση επειδή υπερασπίστηκε τη χώρα του. Μια απόλυτη ντροπή. Του αξίζει ένα μετάλλιο. 100% αλληλεγγύη στον Matteo!» είπε.

Πλέον αναμένεται η νέα υπερασπιστική ομιλία της δικηγόρου του Ματέο Σαλβίνι στις 18 Οκτωβρίου, ενώ ο ίδιος και το κόμμα του Λέγκα κάλεσαν σε κινητοποίηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης