ΚΟΣΜΟΣ

Η Χαμάς χαιρέτισε την πυραυλική επίθεση των Χούθι στο Ισραήλ - Προειδοποίηση Νετανιάχου

Η Χαμάς χαιρέτισε την πυραυλική επίθεση των Χούθι στο Ισραήλ - Προειδοποίηση Νετανιάχου

Ισραηλινοί στρατιώτες κατά την διάρκεια επιχείρησης

(AP Photo/Leo Correa)

Λίγες μόλις ώρες μετά την εκτόξευση πυραύλων των Χούθι της Υεμένης σε ισραηλινό έδαφος, η Χαμάς με ανακοίνωση της χαιρέτησε την επίθεση αυτή αναφέροντας μάλιστα ότι το Ισραήλ δεν θα είναι ασφαλές μέχρι να σταματήσει.  

«Θεωρούμε ότι αυτή είναι μια φυσιολογική απάντηση στην επίθεση εναντίον του παλαιστινιακού λαού μας (...) Επιβεβαιώνουμε ότι ο σιωνιστής εχθρός δεν θα είναι ασφαλής έως ότου σταματήσει τη βάναυση επιθετικότητά του εναντίον του λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

Νωρίτερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε τους αντάρτες Χούθι για αντίποινα μετά την ανάληψη της ευθύνης από την οργάνωση για πυραυλική επίθεση στο κεντρικό Ισραήλ.

Οι προειδοποιήσεις Νετανιάχου

Βαρύ τίμημα υποσχέθηκε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι θα πληρώσουν οι Χούθι μετά την ανάληψη της ευθύνης από την οργάνωση για πυραυλική επίθεση στο κεντρικό Ισραήλ.

«Σήμερα το πρωί, οι Χούθι εκτόξευσαν έναν πύραυλο εδάφους-εδάφους από την Υεμένη στο έδαφός μας. Θα πρέπει να γνωρίζουν (...) ότι θα πληρώνουν βαρύ τίμημα κάθε φορά που θα προσπαθούν να μας βλάψουν», τόνισε ο Νετανιάχου κατά την έναρξη εβδομαδιαίας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

«Η παρούσα κατάσταση στο βόρειο Ισραήλ δεν θα συνεχιστεί» πρόσθεσε ο ίδιος εκφράζοντας, παράλληλα, την πρόθεσή του να κάνει ό,τι είναι δυνατό ώστε να επιστρέψουν στα σπίτια τους όσοι απομακρύνθηκαν από εκεί.

Οι αντάρτες Χούθι που ελέγχουν τη βόρεια Υεμένη ανέλαβαν την ευθύνη για την εκτόξευση πυραύλου εδάφους-εδάφους που έφθασε στο κεντρικό Ισραήλ για πρώτη φορά σήμερα και έπληξε μη κατοικημένη περιοχή, χωρίς να υπάρξουν θύματαπου

Το σημερινό χτύπημα φαίνεται να σηματοδοτεί την πρώτη φορά που οι Χούθι διεισδύουν τόσο βαθιά στον ισραηλινό εναέριο χώρο με πύραυλο.