ΚΟΣΜΟΣ

SpaceX: Πάτησαν Γη οι αστροναύτες που πραγματοποίησαν ιδιωτικό διαστημικό περίπατο

SpaceX: Πάτησαν Γη οι αστροναύτες που πραγματοποίησαν ιδιωτικό διαστημικό περίπατο

Το πλήρωμα του Space X που επέστρεψε στη Γη (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

AP Photo/John Raoux

Ένας δισεκατομμυριούχος αστροναύτης και το πλήρωμά του επέστρεψαν στη Γη μετά τη συμμετοχή τους στον πρώτο ιδιωτικό διαστημικό περίπατο. 

Το Polaris Dawn, το οποίο διαχειρίζεται η SpaceX για λογαριασμό του δισεκατομμυριούχου Τζάρεντ Αϊζακμαν, επέστρεψε την Κυριακή το πρωί (15/9).

Μεταφέροντας τέσσερις ιδιώτες, συμπεριλαμβανομένων των μηχανικών της SpaceX Άννα Μένον και Σάρα Γκίλις, ο πύραυλος Falcon 9 της SpaceX εκτοξεύτηκε στο διάστημα την Τρίτη (10/9) και πέρασε πέντε ημέρες σε τροχιά.

Ενώ βρισκόταν σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη, ο διοικητής της αποστολής εντάχθηκε σε μια μικρή ομάδα διαστημικών περιπατητών που μέχρι τώρα περιελάμβανε μόνο επαγγελματίες αστροναύτες από δώδεκα χώρες.

Ο Αιζάκμαν ίδρυσε την Shift4 Payments, έναν επεξεργαστή πληρωμών, σε ηλικία 16 ετών και σήμερα η αξία του εκτιμάται σε 1,9 δισ. δολάρια (1,45 δισ. λίρες).

Σε ζωντανή μετάδοση στη Γη, μιλώντας κατά τη διάρκεια του διαστημικού περιπάτου ακούστηκε να λέει: «Πίσω στην πατρίδα, όλοι έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Αλλά από εδώ, η Γη μοιάζει με έναν τέλειο κόσμο».

Τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του Polaris Dawn φορούσαν τις νέες στολές διαστημικού περιπάτου της SpaceX για να προστατευτούν και ένας βασικός στόχος της αποστολής ήταν να δοκιμαστούν οι στολές αυτές.