ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε σε ηλικία 29 ετών η μπαλαρίνα Μικαέλα ΝτεΠρινς - Η τραγική ιστορία της

(AP Photo Denis Farrell, File)

Πέθανε σε ηλικία 29 ετών η μπαλαρίνα Μικαέλα ΝτεΠρινς από τη Σιέρα Λεόνε, πρωτοπόρος, που αποτέλεσε έμπνευση για πολλούς στον κόσμο του μπαλέτου.

Ο θάνατός της ανακοινώθηκε στην προσωπική της σελίδα στο Instagram με την οικογένειά της να αναφέρει ότι ήταν «αιφνίδιος». Δεν έχει δοθεί καμία αιτία θανάτου, ενώ η αδερφή της Μία είπε ότι ήταν σε «σοκ και βαθιά θλίψη».

Η οικογένειά της συντετριμμένη είπε ότι «η Μιχαέλα άγγιξε τόσες πολλές ζωές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της δικής μας» και πως ήταν «αξέχαστη έμπνευση για όλους όσοι τη γνώρισαν ή άκουσαν την ιστορία της».

(AP Photo Denis Farrell, File)

Η ανάρτηση

«Με πόνο στην καρδιά μας, μοιραζόμαστε την απώλεια της σταρ μπαλαρίνας Michaela Mabinty DePrince, της οποίας η τέχνη άγγιξε αμέτρητες καρδιές και το πνεύμα της οποίας ενέπνευσε πολλούς, αφήνοντας ανεξίτηλο σημάδι στον κόσμο του μπαλέτου και όχι μόνο.

Η ζωή της καθοριζόταν από χάρη, σκοπό και δύναμη. Η ακλόνητη δέσμευσή της στην τέχνη της, οι ανθρωπιστικές της προσπάθειες και το θάρρος της να ξεπεράσει τις αφάνταστες προκλήσεις θα μας εμπνέουν για πάντα. Στάθηκε ως φάρος ελπίδας για πολλούς, δείχνοντας ότι ανεξάρτητα από τα εμπόδια, η ομορφιά και το μεγαλείο μπορούν να αναδυθούν από τα πιο σκοτεινά μέρη.

Αν και ο χρόνος της μαζί μας ήταν πολύ σύντομος, η λάμψη και η κληρονομιά της θα συνεχίσουν να λάμπουν στις καρδιές όλων όσοι συγκινήθηκαν από την ιστορία της, για τις επόμενες γενιές. Η αγάπη και οι προσευχές πάνε στην επιλεγμένη της οικογένεια, στους φίλους και σε όσους την αγάπησαν.

Με εκτίμηση,

Team MDP»

Η ιστορία της ΝτεΠρινς

Η ΝτεΠρινς έγραψε ιστορία ως η νεότερη κύρια χορεύτρια στο Dance Theatre του Harlem και συνέχισε να χορεύει με το Ολλανδικό Εθνικό Μπαλέτο και το Μπαλέτο της Βοστώνης, όπου ήταν δεύτερη σολίστ.

Το ταλέντο της έγινε ευρύτερα γνωστό όταν έκανε μια καμέο εμφάνιση στο «Lemonade», το βίντεο που συνόδευε το ομώνυμο άλμπουμ της Beyoncé. Η DePrince είχε πει τότε στη Wall Street Journal ότι το είχε περάσει για αστείο, όταν της είπαν ότι η τραγουδίστρια την ήθελε για το βίντεο.

Η παιδική ηλικία της ΝτεΠρινς σημαδεύτηκε από τη φρίκη του πολέμου. Γεννήθηκε κατά τη διάρκεια του βάναυσου πολέμου της Σιέρα Λεόνε και στην ηλικία των τριών, την έστειλαν για να ζήσει σε ένα ορφανοτροφείο αφού πέθαναν και οι δύο γονείς της - ο πατέρας της σκοτώθηκε από αντάρτες και η μητέρα της πέθανε από την πείνα.

Έχει μιλήσει στο παρελθόν για το πώς την έβλεπαν ως «παιδί του διαβόλου» στο ορφανοτροφείο επειδή έπασχε από λεύκη.

Υιοθετήθηκε σε ηλικία 4 ετών από ένα ζευγάρι Αμερικανών και μετακόμισε στο Νιου Τζέρσεϊ. Η θετή μητέρα της παρατήρησε γρήγορα την εμμονή της με το μπαλέτο και την έγραψε σε μαθήματα χορού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης