ΚΟΣΜΟΣ

Έξοδα καυσίμων ύψους 5.000 δολαρίων πλήρωσε επιβάτης που προκάλεσε εκτροπή πτήσης

Έξοδα καυσίμων ύψους 5.000 δολαρίων πλήρωσε επιβάτης που προκάλεσε εκτροπή πτήσης
AP Photo/Thomas Peipert

Περισσότερα από 5.000 δολάρια για έξοδα καυσίμων κλήθηκε να πληρώσει επιβάτης αεροπλάνου μετά από εκτροπή της πτήσης λόγω κακής συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας, ένας 32χρονος άνδρας από τη Δυτική Αυστραλία ήταν αρκετά ενοχλητικός σε μια πτήση από το Περθ προς το Σίδνεϊ. Ως αποτέλεσμα, το αεροπλάνο έπρεπε να κάνει αναστροφή και να επιστρέψει στο Περθ, πράγμα που σήμαινε ότι ο πιλότος αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει περισσοτερα καύσιμα.

Ο επιβάτης κλήθηκε να πληρώσει 5.806 δολάρια στην αεροπορική εταιρεία για να καλύψει το κόστος των καυσίμων που σπαταλήθηκαν. Μάλιστα, το δικαστήριο του Περθ του επέβαλε επίσης πρόστιμο ύψους 6.055 δολαρίων, γεγονός που σημαίνει ότι η κακή συμπεριφορά του εν πτήσει έχει συνολική τιμή 11.861 δολαρίων – πιθανότατα πολλαπλάσια από ό,τι ξόδεψε για το εισιτήριο.

«Το περιστατικό αυτό θα πρέπει να αποτελέσει προειδοποίηση ότι η εγκληματική συμπεριφορά επί του αεροσκάφους μπορεί να έχει βαρύ κόστος για τον παραβάτη», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Shona Davis, αναπληρώτρια επιθεωρήτρια της AFP.

«Είναι πολύ πιο απλό να υπακούει κανείς στις οδηγίες του προσωπικού της αεροπορικής εταιρείας από το να προκαλεί περιττά προβλήματα».

Παρόλο που η συγκεκριμένη πτήση έγινε στις 25 Σεπτεμβρίου 2023, χρειάστηκε περίπου ένας χρόνος για να περάσει η υπόθεση εναντίον του απείθαρχου επιβάτη από το αυστραλιανό νομικό σύστημα.

Ούτε ο άνδρας ούτε η αεροπορική εταιρεία κατονομάστηκαν δημοσίως. Δεν διευκρινίστηκε ποτέ τι ακριβώς έκανε για να έχει μια τόσο βαριά ποινή.

Ο επιβάτης δήλωσε ένοχος στην κατηγορία ανάρμοστης συμπεριφοράς σε αεροσκάφος και στην κατηγορία μη συμμόρφωσης με τις οδηγίες ασφαλείας.