ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Κατηγορούμενοι για την δολοφονία της 8χρονης Ναρίν και η μητέρα και ο αδερφός της

Τουρκικό ασθενοφόρο

AP Photo (φωτογραφία αρχείου)

Μετά την απαγγελία κατηγορίων σε βάρος έξι ατόμων για την δολοφονία της 8χρονης Ναρίν Γκιουράν που έχει συγκλονίσει την Τουρκία, πλέον και η μητέρα και ο αδερφός του κοριτσιού κατηγορούνται για συμμετοχή στο αποτρόπαιο έγκλημα. 

Τουρκικό δικαστήριο απήγγειλε κατηγορίες για συμμετοχή σε ανθρωποκτονία εις βάρος της μητέρας και ενός αδελφού της Ναρίν Γκιουράν, του 8χρονου κοριτσιού που αγνοούνταν επί ημέρες, και ζήτησε την προφυλάκισή τους.

Οι εισαγγελείς στο Ντιγιάρμπακιρ απήγγειλαν κατηγορίες εις βάρος της μητέρας και ενός αδελφού του κοριτσιού για συμμετοχή στον φόνο του.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εις βάρος έξι ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ένας θείος και ξαδέλφια της Ναρίν, για την καταστροφή στοιχείων του εγκλήματος, ενώ ένας άλλος θείος του κοριτσιού κατηγορείται επίσης για φόνο.

Το πτώμα της Ναρίν εντοπίστηκε έπειτα από τρεις εβδομάδες κρυμμένο κάτω από πέτρες στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ. Η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει σοκ στην Τουρκία και ενώ έχουν πραγματοποιηθεί και πολλές διαδηλώσεις.

Η Ναρίν εξαφανίστηκε στις 21 Αυγούστου από το χωριό της, που βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα νότια του Ντιγιάρμπακιρ. Το πτώμα της βρέθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου σε έναν σάκο, δίπλα σε ένα ρέμα, καλυμμένο με πέτρες.

Ο φόνος του κοριτσιού έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως επειδή στο έγκλημα εμπλέκεται μεγάλος αριθμός συγγενών της.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει δηλώσει ότι θα επιδιώξει να επιβληθεί η αυστηρότερη τιμωρία σε όσους ευθύνονται για τον φόνο της Ναρίν Γκιουράν.

Πολιτικά κόμματα και γυναικείες οργανώσεις έχουν πραγματοποιήσει διαμαρτυρίες σε διάφορες πόλεις σε όλη την Τουρκία με αίτημα να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη Ναρίν.

Μέχρι και σήμερα δεν έχει διευκρινιστεί πώς σκοτώθηκε το μικρό κορίτσι αλλά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι στη νεκροψία- νεκροτομή εντοπίστηκαν μώλωπες στον λαιμό της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης