ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Επίθεση στο Αμερικανικό πανεπιστήμιο της Καμπούλ

Twitter/@Miirwais

Ένοπλοι εισέβαλαν στο Αμερικανικό πανεπιστήμιο της Καμπούλ και σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ ένας φοιτητής έχασε τη ζωή του και δεκάδες τραυματίστηκαν. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για ομηρία εκατοντάδων φοιτητών και εκπαιδευτικών σε εξέλιξη.

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας: «Έχουμε να κάνουμε με συνδυαστική επίθεση. Οι ειδικές δυνάμεις βρίσκονται καθ’ οδόν».

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Twitter, δείχνουν καπνούς από το πανεπιστημιακό ίδρυμα, ενώ υπάρχουν και αναφορές για ισχυρή έκρηξη. Ένας από τους μαθητές ανήρτησε στο λογαριασμό του: "Δεχτήκαμε επίθεση. Εγώ και οι φίλοι μου καταφέραμε να δραπετεύσουμε. Καθηγητές και άλλοι φοιτητές είναι ακόμα παγιδευμένοι".

Την ώρα που σημειώθηκε η επίθεση το πανεπιστήμιο ήταν σε πλήρη λειτουργία, κατάμεστο από φοιτητές. Καθηγητές ανήρτησαν απεγνωσμένα μηνύματα στους λογαριασμούς τους στα social media, όπως για παράδειγμα αυτός ο δημοσιογράφος, ο οποίος διδάσκει στο τμήμα των ΜΜΕ: "Έχουμε παγιδευτεί. Πέφτουν πυροβολισμοί. Αυτά μπορεί να είναι ένα από τα τελευταία μου tweet".

Δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο:

Περισσότερα σε λίγο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης