ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν κάλεσε την Ρωσία να επιστρέψει την Κριμαία στην Ουκρανία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Ahmad Al-Rubaye/Pool Photo via AP, File

Την επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία ζήτησε σήμερα ο τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι είναι «απαίτηση του διεθνούς δικαίου».  

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στην 4η Σύνοδο Ηγετών της Κριμαϊκής Πλατφόρμας, ο τούρκος πρόεδρος, δήλωσε ότι η Τουρκία δεν αναγνώρισε ποτέ την προσάρτησή της από την Ρωσία.

«Η υποστήριξή μας για την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας είναι ακλόνητη. Η επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία είναι απαίτηση του διεθνούς δικαίου», δήλωσε ο Ερντογάν.

Ιδιαίτερη αναφορά, έκανε στα προβλήματα των Τούρκων Τατάρων της Κριμαίας, που όπως ισχυρίστηκε έχουν επιδεινωθεί από την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία, λέγοντας: «Πιστεύω ότι θα συνεχίσουν να γίνονται πρόσθετα βήματα για την ενίσχυση των δικαιωμάτων των Τούρκων Τατάρων της Κριμαίας την επόμενη περίοδο».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Ερντογάν μετέφερε τις ευρύτερες φιλοδοξίες της Άγκυρας για επίλυση της σύγκρουσης, σημειώνοντας: «Η ειλικρινής επιθυμία μας είναι να τελειώσει ο πόλεμος με μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη βασισμένη στην εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης